Navarcles enceta una Festa Major amb molta gastronomia i molta música al carrer

Koers Reggae Band, Atupa, Sixtus i Pop per Xics seran alguns dels protagonistes de les festes navarclines

Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 20:14h
Navarcles tornarà a viure la seva Festa Major a mig mes d'agost
Navarcles tornarà a viure la seva Festa Major a mig mes d'agost | Àlex Gómez Ribera
La Festa Major de Navarcles —que arrencarà el 8 d'agost i s'allargarà fins al 15— arriba més carregada que mai de propostes gastronòmiques, culturals i musicals.

Activitats que ja són una tradició —com la sardinada al llac, els ‘xoricitos' a l'Escola Verda, el concurs de paelles a la font de la Cura o el Vi Croquet— es combinaran amb concerts gratuïts i diferents propostes culturals, que tindran lloc darrera l'Ajuntament, al parc de la Planota i en nous emplaçaments com ara el parc Pau Clarís.

Koers Reggae Band (divendres 9), la banda Pop per Xics —adreçada al públic familiar— i el grup de versions Sixtus (dissabte 10) o el grup valencià Atupa (dimecres 14) seran alguns dels caps de cartell de les festes navarclines.

Però la música i la cultura no s'acabaran aquí: hi haurà havaneres (dijous 8, després de la sardinada); sevillanes i música ballable amb Zambra i Esquitx (divendres 9, després dels ‘xoricitos'); microteatre amb Xènia Sellarès, Sebastià Puig i el Grup de Teatre de Navarcles (divendres 9); jazz amb Sweet & Swing (diumenge 11), i un espectacle de màgia (dimarts 13), entre d'altres. Per tancar el programa musical i cultural, dijous 15 es farà un concert de tarda, el castell de focs a la Planota i un ball de Festa Major a la plaça de l'Ajuntament.

Entremig, hi haurà també més propostes encarades als més menuts de cada casa, com espectacles infantils, una festa de l'escuma, un concurs de pesca infantil, una festa holi i, sobretot, el que s'ha batejat com a ‘Dia de la Quitxalla', que substitueix l'antiga Fira Nen. Es farà diumenge 11 durant tot el dia a la pista coberta de l'Escola Verda, amb tallers vinculats a les botigues del poble, jocs, inflables i una festa de confeti per posar punt i final al dia.

Com cada any, el Consell de Joves participarà activament de la festa, amb la competició ‘Improvisa't', el cercatasques amb xaranga, un chill out jove, el concurs de paelles o la festa reggae, que es farà dilluns 12, en paral·lel a una de les novetats d'enguany: la Truitada, un espai on es podrà tastar una truita gegant.

Tampoc faltaran els actes més tradicionals, com la ballada de gegants i el vermut musical que es farà el dia de la festivitat, el 15 d'agost.

Punts Liles els dies de concert

Per primera vegada, Navarcles comptarà amb un Punt Lila durant els tres dies que es faran concerts a la nit (divendres 9, dissabte 10 i dimecres 14). Així, es muntarà una carpa —cedida per la Diputació de Barcelona— al mateix espai del concert, des d'on es donarà informació contra les violències masclistes i LGTBI, i des d'on s'oferirà atenció i acompanyament a les possibles víctimes d'agressions sexuals.

El Punt Lila estarà coordinat per la regidoria de Feminisme de l'Ajuntament de Navarcles i serà possibles gràcies a la implicació de més d'una quinzena de voluntàries navarclines, que aquests darrers dies han realitzat una formació específica.

Una festa feta entre molta gent

La Festa Major de Navarcles està organitzada per l'Ajuntament de Navarcles i les diverses Comissions de Festes (gastronòmica, infantil, espectacles i esportiva). Compta amb la col·laboració de l'ADF, l'Associació de Pesca de Navarcles, el Club Escacs Navarcles, el Club Futbol Navarcles, el Consell de Joves, el Consell d'Adolescents, Fesmana, els Geganters de Navarcles, Protecció Civil de Navarcles, la Residència Ibada, Tot per Ballar Navarcles, el Bar Nou Sport, la Pastisseria Agustí, el restaurant Muntané, el restaurant Patoi, els Vigilants Municipals i la Brigada Municipal.

- Programa de la Festa Major de Navarcles