Marta Muixí se situa a només dos punts del lideratge de la Copa d'Espanya d'Ultrafons

La bagenca finalitza setena al Campionat d'Espanya de curses d'ultradistància i es queda a un pas del lideratge

Marta Muixí, al Desafío Somiedo d'Astúries
Marta Muixí, al Desafío Somiedo d'Astúries | Arxiu particular
Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:23h
La bagenca Marta Muixí ha disputat la segona parada de la Copa d'Espanya d'Ultres de la FEDME disputada al Desafío Somiedo d'Astúries, on les millors corredores d'Espanya lluitaven per endur-se el Campionat d'Espanya de l'especialitat. Muixí ha aconseguit una excel·lent setena posició, que la manté segona a la Copa d'Espanya però a tan sols dos punts del lideratge.

El Desafío Somiedo de 83 kilòmetres amb 5.000 metres de desnivell positiu era la cursa amb més nivell de la temporada de la corredora del Collbaix-Celler el Molí gràcies a la celebració del Campionat d'Espanya tant individual com per seleccions espanyoles. Muixí ha realitzat una cursa molt regular i ha anat avançant corredores durant tota la prova i malgrat fer un final espectacular, no ha pogut caçar la cinquena i sisena classificades, que li han quedat a poc segons. Marta Muixí ha creuat la línia de meta de Pola de Somiedo amb un temps de 12:12:34 Els campions d'Espanya han estat Juan José Somohano amb un crono de 9:20:08 i Gemma Arenas amb 11:07:20.

La rajadellenca encara el tram final de temporada d'ultradistància amb les màximes expectatives ja que s'ha situat a tan sols dos punts de la líder de la Copa, la basca Leire Martínez, que només va poder ser dotzena a Somiedo. Després de la Tenerife Bluetrail, on Muixí va ser segona, i la disputa de la prova asturiana, la Copa d'Espanya d'Ultres de la FEDME es tancarà al Gran Trail Costa Blanca d'Alacant al novembre. Entre els objectius de Marta Muixí hi ha també Ultra Pirineu que es disputarà a principis de novembre.