​Josep Huguet assegura que no anirà a la manifestació de la Diada

L'exconseller d’ERC critica la decisió de l’ANC de no convidar representants polítics a la zona reservada de la concentració

Josep Huguet, en una foto d'arxiu
Josep Huguet, en una foto d'arxiu | Josep Bleda
NacióDigital
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:20h
Dos exconsellers d’ERC, el manresà Josep Huguet i Anna Simó, no aniran a la propera manifestació de la Diada, convocada per l’ANC, tal com han anunciat els dos a Twitter. L’anunci és fruit de la polèmica resolució de l’entitat de no convidar representants polítics a l'espai reservat per a personalitats a la concentració de la Diada de l'11-S d'enguany. 

Aquesta decisió de l’ANC arriba després que s'hagin exemplificat les discrepàncies estratègiques entre les diverses formacions independentistes, com en el cas del pacte a la Diputació de Barcelona i en diversos ajuntaments, i que va d'acord amb l'exigència ja expressada per l'entitat als partits per "deixar enrere les lluites internes i treballar la unitat". De fet, l'organització ja va anunciar que l'11-S giraria al voltant d'aquesta reivindicació.

Les primeres veus crítiques ja s’han pogut escoltar. Algunes, com les de Josep Huguet, molt dures.

Huguet, en una piulada a Twitter, ha anunciat que no anirà a la manifestació i ha definit els organitzadors com “una colla d'exaltats que vol convertir la Diada en un aquelarre purificador contra els traïdors”. I ha afegit: “O bé abans de l'11 aquesta música anti partits i especialment anti ERC s'atura o bon vent. I porto manifestant-me des dels inicis dels 70”.L’exvicepresidenta del Parlament, Anna Simó, li ha respost en la mateixa línia: "Fa dies que he pres la mateixa decisió, després de més de 30 anys”.