L'alcalde de Sant Joan retira el punt de les retribucions dels regidors per por de tornar-lo a perdre

Els grups de l'oposició es queixen que havien consensuat el seu sentit de vot i que no l'han pogut expresar

Ple de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest dimarts
Ple de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest dimarts | Pere Fontanals
30 de juliol del 2019
Actualitzat a les 23:13h
El govern en minoria de Sant Joan de Vilatorrada d'Alternativa per Sant Joan i el PSC han decidit no fer entrar el dictamen sobrevingut de retribucions i dedicacions dels regidors després de comprovar que segurament no tindrien prou suports per tirar-lo endavant.

D'aquesta manera, el ple extraordinari d'aquest dimarts ha servit per aprovar la primera fase de les obres a la canalització i urbanització de la zona esportiva, una modificació de crèdits per aprofitar part del romanent positiu de 2018, un reconeixement de crèdit extrajudicial i el canvi de dies locals festius de 2020, però no per tirar endavant el punt dels sous, que ja havia estat rebutjat pel ple ara fa 15 dies.

A correcuita, mitja hora abans del ple s'ha constituït la Junta de Portaveus per debatre, precisament, l'última proposta del govern d'Alternativa i PSC, que no sumen majoria absoluta i que, a més, aquest dimarts tenia dues baixes a les seves files. Durant aquesta junta, el govern ha traslladat la seva proposta als responsables dels grups municipals i, segons han afirmat durant el ple, aquests han demanat un quart d'hora per consensuar les respectives posicions.

Amb el saló de sessions amb força presència de veïnes i veïns del municipi, un cop s'han debatut els punts previs, l'alcalde ha dit que el tema sobrevingut, o sigui, el dictàmen de retribucions, no es debatria.

La resposta d'Albert Marañón, de Compromís, que ha definit la postura de l'alcalde com "una falta de respecte als veïns i els regidors", ha anat seguida del representant d'ERC, Ramon Planell, que s'ha estranyat que els donessin 15 minuts abans del ple per debatre internament el punt i que al final se sobreseís, i del de Junts, Gil Ariso, que ha assegurat que "no saben què votaríem" perquè havien consensuat que si l'import total dels sous era igual que en els anteriors mandats, ells s'abstindrien.

L'alcalde Solernou ha donat per finalitzat el ple i s'ha estalviat passar pel mateix que el de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, que ja porta dos intents frustrats d'aprovar les retribucions.