Estiu

Oberta la convocatòria de la 19a edició del concurs fotogràfic «Viatgers Manresans 2019»

Les fotografies es podran presentar a partir del 12 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines

per Redacció, 29 de juliol de 2019 a les 13:22 |
Els guanyadors de l'edició de 2018 del «Viatgers Manresans» | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa convoquen la 14a edició (categoria adults) del concurs de fotografia Viatgers Manresans amb l'objectiu d'incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d'estiu i de viatges i promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic i creatiu. 

Enguany serà la 7a convocatòria de la categoria per a infants de6 a12 anys. En el cas dels més menuts l'objectiu és motivar l'afició per la fotografia per tal de posar en pràctica l'observació darrera una càmera dels indrets visitats amb la família o plasmar les activitats estiuenques de lleure.


Les dades mitjanes de participació al llarg de les diverses edicions són 100 fotografies presentades a la categoria d'adults i 25 fotografies presentades a la categoria infantil.

Requisits tècnics de les fotografies


En ambdues categories la temàtica ha de ser fotografia de viatges/vacances/estiu i s'accepta qualsevol tècnica fotogràfica excepte els fotomuntatges.

Per la categoria d'adults es podran presentar un màxim de tres obres per autor, que no s'hagin presentat en edicions anteriors d'aquest concurs. El format serà de 40 x 50 cmen vertical, muntades sobre paspartú. Les mides de la imatge seran lliures.

Per la modalitat infantil també es podran presentar un màxim de tres obres per participant en format A3 (vertical o horitzontal). Si s'envien per correu electrònic a (casalescodines@ajmanresa.cat) cal que tinguin màxima resolució (300dpi) i l'organització assumeix el cost de la seva impressió a una mida A3 o aproximada. Cal adjuntar-hi les dades del full d'inscripció.

El jurat pot excloure les imatges que no compleixin els requisits tècnics esmentats. No s'acceptaran obres que puguin ofendre o ferir els sentiments o creences de tercers. Quan els treballs fotogràfics continguin imatges de persones, l'Ajuntament de Manresa no es responsabilitza de les autoritzacions que, per drets d'imatge, hagin de demanar els participants del concurs. El consistori quedarà exempt de les responsabilitats derivades de l'explotació de les obres fotogràfiques.

Entrega de les obres

Els participants de la categoria adulta hauran d'entregar les obres presencialment o enviar-les per correu, amb els ports pagats, al Centre Cívic Selves i Carner (c/ Bernat Oller, 14-16. Tel. 938 727 477) del 12 al 26 de setembre, de dilluns a divendres, de16 a 21 h. Al dors de l'obra s'hi farà constar el títol, el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor. Cal acompanyar-les amb el full d'inscripció.

Del 12 al 27 de setembre, els concursants de la categoria infantil podran lliurar presencialment les seves fotografies al Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50. Tel. 938 725 454), de dilluns a divendres de 9.30 a 14 i de 16 a 20.30 h, o enviar-les per missatger amb els ports pagats o per correu electrònic a casalescodines@ajmanresa.cat. Cal acompanyar-les amb el full d'inscripció.

Premis

Adults

1er premi: Capsa taronja “Fent País”; matrícula al curs de creativitat fotogràfica de Foto Art Manresa (30 h); maleta gran Sigma de policarbonat setinat, nanses ergonòmiques i 4 rodes; càmera d'aventura Swiss + Go SG-1.8 W (inclou carcassa submarina, suport per a bici i casc). Valorat en 510€.

2on premi: Capsa regal blava “Fent País”; maleta petita (mides low cost) Sigma; càmera d'aventura Swiss + Go SG-1.8 W (inclou carcassa submarina, suport per a bici i casc); matinal per dues persones amb tast de vins en un celler de la DO Pla de Bages (lloguer de bicicletes inclòs). Valorat en 345€.

Infants

1er premi: Val per una sessió de fotos d'estudi de la persona guanyadora i ampliació d'una de les fotos a 30 x 45 cm a l'estudi de fotografia Pep Blancafort; tovallola Bubel de microfibra; val per una entrada a les instal·lacions d'escalada de El Pati Vertical (inclou entrada d'acompanyant adult i material de lloguer) Valorat en 215€.

2on premi: Lot de productes de papereria i escolars; val familiar (2 adults i 2 infants) per la visita “Descobrim el monestir en família al Món St. Benet”. Valorat en 90€.

Lliurament dels premis i exposicions de les fotografies

L'acte de lliurament de premis coincidirà amb la inauguració de les exposicions de les obres presentades a concurs:

- El dimarts 1 d'octubre a les 19.30 h es lliuraran els premis de la categoria d'adults al Centre Cívic Selves i Carner.
- El dijous 3 d'octubre a les 18 h s'entregaran els premis de la categoria infantil al Casal de les Escodines.

 Les fotografies presentades o almenys una mostra representativa de totes les persones participants es podran visitar al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d'adults) de l'1 al 31 d'octubre, de dilluns a divendres de16 a 21 h; i al Casal de les Escodines (categoria infantil), entre el 3 i el 31 d'octubre, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h i de16 a 21 h i els dissabtes de 9 a 14 h.

 Aquest concurs Organitza: Ajuntament de Manresa (Centre Cívic Selves i Carner i Casal de les Escodines ) i Foto Art Manresa i compta amb la col·laboració de: Farrés 39, Foto Art Manresa, Contrast Fotografia, Viatges Concord, Pep Blancafort Fotògraf, Viatges Masanés, Guies Btt.cat, Abacus, Fèmina, Món Sant Benet –Fundació Catalunya La Pedrera-, El Pati Vertical.

Les bases completes del Concurs Viatgers Manresans 2019 (categoria d'adults i infantil) es trobaran a www.manresa.cat i www.manresacultura.cat, als equipaments municipals i als establiments col·laboradors.

 

Participació