Les entitats culturals de Moià honoren la restauració dels gegants Ferran i Isabel

Els actes de celebració del 75è aniversari dels gegants moianesos continua aquest diumenge

Els gegants Ferran i Isabel durant la celebració
Els gegants Ferran i Isabel durant la celebració | Xavier Rius
28 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:52h
Amb el lema Moià Gegant, les entitats culturals de Moià van rebre dissabte a la tarda a la Plaça de Sant Sebastià els gegants de Moià, Ferran i Isabel que, coincidint amb el seu 75 aniversari, han estat sotmesos a un procés de restauració amb nous vestits, nova pintura i nous cavallets. 

La benvinguda la van donar les entitats de Moià com els Armats, dansaires que van fer el ball del ciri, els Garrofins, la Cabra d'Or, els bastoners, els Tres Tombs i els sardanistes, acompanyats pels altres gegants, El Toll i la Teixonera, i els de l'escola, així com el personatge moianès del Pollo Matapuces.

En total van actuat unes 140 persones. Es va fer un complert repàs de la història de les tradicions culturals de Moià, amb uns capgrossos que anaven presentant les actuacions des del balcó de l'antic hostal La Masia, contigu a l'Ajuntament.

El gegants restaurats, com estrelles de cinema, van sortir des de dins de l'Ajuntament i, tot seguit, després de ballar sols, se'ls hi van juntar els Armats, els Garrofins, sardanistes, els Tres Tombs i molta de la gent del públic. 

Aquest diumenge es farà a Moià una trobada gegantera.
Arxivat a