La Festa del Tomàquet clou amb èxit omplint de varietats el Mercat Puigmercadal

La tercera edició del certamen s'allargarà durant l'agost amb restaurants que oferiran plats amb aquest producte de proximitat

El Mercat Puigmercadal va acollir la cloenda de la Festa del Tomàquet
El Mercat Puigmercadal va acollir la cloenda de la Festa del Tomàquet | Gedi
Redacció
28 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:39h
La Festa del tomàquet del Bages va cloure amb èxit amb el mercat de persones productores de tomàquets de la comarca del Bages aquest dissabte. Fins a vuit pagesos i pageses es van trobar a la plaça Puigmercadal per oferir els seus productes en una matinal que va estar marcada pels núvols i fins i tot per alguns moments de pluja, però que no van espantar a les persones compradores que des de les nou del matí van assistir al mercat amb un flux constant i amb una clara intenció: comprar tomàquets autòctons i deixar-se aconsellar per pagesos i pageses sobre la gran quantitat de varietats del producte que hi havia exposades. Enguany, a més, es podia trobar una parada de formatges de la comarca, que en va ser el producte convidat.

Mentre tot això passava a l'exterior, a l'interior del mercat Puigmercadal l'activitat també bullia. A la zona de tastos el xef Diego Alías va oferir una mostra culinària on va presentar propostes per maridar el formatge i el tomàquet que es cultiva a la comarca, a més es van oferir diversos tallers per a la quitxalla que per participar havia d'adquirir tomàquets cirerols a les parades exteriors.

Tot això mentre les parades del mercat Puigmercadal feien la seva activitat habitual d'un dissabte amb els carrers de la instal·lació plenes de gent que a més de les seves compres tastaven les tapes que cada paradistes oferia després d'haver-se associat amb una persona productora i un bar del Barri Vell de Manresa de l'Associació Antic i amb els vins i cervesa artesana del Bages que es podien adquirir en un espai expressament instal·lat al mercat.

La matinal va finalitzar amb un concert vermut a càrrec del grup Jazzclassic que va ser àmpliament seguit i que va servir per cloure una setmana d'activitats al voltant del tomàquet que ha tingut un ampli seguiment per consolidar, en la tercera edició, la Festa del Tomàquet del Bages.

Ara el mes del tomàquet

La continuitat de la festa s'allargarà durant tot el mes d'agost gràcies a l'aportació de molts restaurants de la comarca del Bages que han inclòs en les seves cartes plats elaborats amb tomàquets autòctons de la comarca consolidant un dels grans objectius de la festa, com és el d'implicar el màxim de sectors possibles en una festa de promoció del producte de la comarca