Pere Aragonès visita un camp de treball d'arqueologia a Artés

El vicepresident del Govern posa de relleu que prop de 400.000 joves participen aquest estiu en unes 7.000 activitats de lleure arreu de Catalunya

Pere Aragonès escolta les explicacions del grup de joves que participa en un camp de treball d'Artés
Pere Aragonès escolta les explicacions del grup de joves que participa en un camp de treball d'Artés | Estefania Escolà
Redacció
27 de juliol del 2019
Actualitzat a les 22:09h
Un total de 398.400 joves participen aquest estiu en una de les 7.000 activitats de lleure que es duen a terme arreu de Catalunya i que compten amb el suport del Govern. Així ho ha anunciat el vicepresident, Pere Aragonès, qui ha assegurat que és una oportunitat "per contribuir a l'educació dels joves a través del lleure".

Aquesta xifra representa un 4,3% més que els inscrits durant tot l'estiu passat. Aragonès ha visitat aquest dissabte el camp de treball d'arqueologia En busca de la Cabra d'Or d'Artés. Durant la seva visita, ha lloat l'esforç de Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per procurar que tots els joves en situació de vulnerabilitat tinguin l'oportunitat de beneficiar-se de les activitats de lleure durant el període de vacances escolars.

Pere Aragonès ha recordat que es destinen 1,15 milions d'euros en beques per garantir la igualtat d'oportunitats i permetre que els joves i infants puguin participar en activitats de les entitats d'educació en el lleure. Un total de 8.255 infants i joves es van beneficiar d'aquesta aportació el 2018, una xifra similar a la que s'arribarà aquest estiu. I des de l'inici d'aquests ajuts el 2014, el nombre d'infants i joves beneficiats ha estat de 34.185.

1.287 joves en 63 camps de treball i 6.000 infants a les colònies de L'estiu és teu!

Durant la visita d'aquest dissabte, el vicepresident ha conegut de primera mà el camp de treball En busca de la Cabra d'Or a Artés, en el qual 15 joves de 14 a 17 anys hi excaven per tal de recuperar dues habitacions, el canó, la solera i la fogaina de la Torre de la Cabra d'Or, un edifici medieval descobert el 2014 al Serrat de la Cabra d'Or. Aquest és un projecte en el qual també es potencia la pràctica de la participació i l'apoderament, ja que els propis nois i noies participants són protagonistes de les propostes a realitzar al camp de treball. 

Es tracta d'un dels 63 camps de treball organitzats per Joventut aquest estiu a Catalunya, en el qual hi participen 1.287 joves que realitzen tasques voluntàries relacionades amb el medi ambient, l'arqueologia, l'acció social, l'intercanvi cultural o la memòria històrica.

A més dels camps de treball, el Govern també organitza a través de l'Agència Catalana de la Joventut les colònies de L'estiu és teu! que tenen lloc en un total de 19 albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya en les quals hi participen uns 6.000 infants i joves de 5 a 16 anys.
 La CUP el rep amb pancartes en contra

La visita del vicepresident del Govern a Artés, però, ha tingut la seva part de queixa per part de la CUP local, que ha omplert les entrades del poble contra la coneguda popularment com a Llei Aragonès, de privatització de serveis públics.