FGC

Els usuaris del cremallera de Montserrat gaudiran de l'obra de Josep Guinovart

Una peça de l'artista, deixada per la seva Fundació, s'exposarà a l'estació de Montserrat Monestir del Cremallera fins al mes de novembre

per Redacció, 26 de juliol de 2019 a les 14:19 |
Obra de Guinovart a l'estació del cremallera a Monistrol de Montserrat | FGC
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, la presidenta de la Fundació Guinovart, Maria Guinovart, i el comissari d'exposicions del Museu de Montserrat, Bernat Puigdollers, han presentat aquest matí la peça de la col·lecció del pintor Josep Guinovart que romandrà exposada a l'estació Montserrat Monestir fins al novembre, gràcies a la col·laboració de la Fundació Guinovart i del Museu de Montserrat.

Aquesta peça de 1993 és un clar exemple de l'estil tan característic de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007), un dels principals exponents de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX, tant per la seva paleta de colors que evoquen a Joan Miró, del qual va ser deixeble i amic, com per escapar-se de la representació i presentar-nos fragments de la realitat. En aquest cas l'autor representa unes vies de tren, que simbolitzen la connectivitat entre institucions i el flux d'energies i sinèrgies que se'n deriva.


La peça que a partir d'aquest divendres es pot veure a l'estació del Cremallera està connectada amb una altra peça de Guinovart exposada de forma permanent al Museu de Montserrat amb el nom de Pell de creu. Aquesta peça forma part de l'exposició Geografies Emocionals, una mostra celebrada l'any 2016 al Museu de Montserrat que pretenia ser un recorregut per tots aquells indrets que van marcar un abans i un després en la trajectòria de Guinovart.

 

Participació