Tot el producte de proximitat del Bages, en un nou cercador

La guia Proper busca facilitar la connexió entre els productors locals i els consumidors interessats a conèixer l'origen dels seus aliments

Caràtula de la guia Proper
Caràtula de la guia Proper | Proper
Redacció
26 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:52h
L'espai Proper estrena aquest dissabte La guia Proper, un directori digital de productes de proximitat. Aquest nou cercador busca facilitar la connexió entre els productors locals i els consumidors interessats a conèixer l'origen dels seus aliments.

El cercador recull les adreces i les dades de contacte de pagesos, ramaders, elaboradors de productes de quilòmetre zero, així com botigues on trobar aquests productes, restaurants que hi basen la seva cuina i diverses associacions relacionades amb aquest sector, com és el cas de les cooperatives de consum.

A l'hora de crear aquest directori s'ha pensat en tres possibles públics potencials: primer, el consumidor que vol saber on pot comprar productes de proximitat; segon, el turista que visita la zona i en vol conèixer la seva oferta gastronòmica i que volen completar la seva ruta amb possibles visites a pagesos, granges, cellers...; i finalment professionals del sector agroalimentari que busquen proveïdors d'algun producte concret.

Es tracta d'una iniciativa privada, impulsada des de l'espai Proper, que es finança gràcies a les aportacions de les empreses que figuren en el directori, tot i que la inscripció d'aquestes empreses és gratuïta en el seu nivell bàsic.

Començant pel Bages

La guia s'estrena aquest dissabte amb més de 120 adreces registrades, corresponents a pagesos productors de verdures, de gra, elaboradors de formatges, ramaders (de porcs, de vedells, de xais, de pollastres, de conills), botigues d'alimentació, mercats de pagès, restaurants de quilòmetre zero, cellers productors de vi i de cava, elaboradors de cerveses...

La majoria d'aquestes 120 adreces inicials són de la comarca del Bages, que és on neix el projecte Proper, però la voluntat és anar creixent, incorporant progressivament les comarques veïnes fins a abastar tot l'espai català.