La Festa del Tomàquet encara la recta final amb èxit de públic

Avalada per l'excel·lent participació durant tota la setmana, aquest dijous al Parc de la Seu i dissabte al matí al Mercat de Puigmercadal, la festa oferirà un gran colofó

La Festa del Tomàquet encara la recta final
La Festa del Tomàquet encara la recta final | AjM
Redacció
25 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:24h
La 3a edició de la Festa del Tomàquet afronta a partir d'aquest dijous la recta final de la seva programació amb la satisfacció de l'excel·lent acollida que han tingut totes les activitats que es desenvolupen des dilluns passat i que aquest dijous al vespre tindran continuació amb el Concert de Muom (cicle Sons del camí) i el Sopar del Tomàquet (amb les 150 places exhaurides).

Dissabte, al Mercat de Puigmercadal, durant tot el matí, la Festa ja té tot a punt per al gran colofó amb la celebració d'un munt d'activitats: Mercat de tomàquets amb pagesos del Bages (de 9 a 14 h.); Maridatge de diferents textures de tomàquet amb formatge del Bages (A les 10.30 h); Taller de cuina amb tomàquets per als més petits (a les 11 i les 12 h); Taller demostració d'impressió de tomàquets 3D Bages jove, inserlab 4.0 (d'11 a 13 h); Degustació de tapes a càrrec dels paradistes del mercat (de 12 a 14 h); i un concert-vermut amb el grup Clazzics, a les 13 hores.

Exposició Aigua i memòria de la Sèquia

Dissabte, al llarg del matí, al vestíbul del mercat de Puigmercadal, també es presentarà  l'exposició itinerant Aigua i memòria de la Sèquia.  Aquest projecte vol explicar el valor de la Sèquia, el reconeixement dels variats usos que ha tingut el canal al llarg de la història i la importància que té pel Pla de Bages. Ho fa aportant un recull de testimonis orals que vehiculen el relat històric des de qui la viu com la síquia a Balsareny, Sallent, i Santpedor, fins a Pineda de Bages i finalment a Manresa.

Per fer-lo s'ha treballat a traves d'activitats de memòria oral als diferents municipis, i entrevistes d'històries de vida a sequiaires, pagesos i altres persones vinculades al canal. El projecte ha acabat obrint espais de trobada a cada poble entre ajuntaments, entitats i veïnat amb el Parc de la Sèquia, amb l'objectiu de generar i mantenir xarxes de col·laboració per desplegar noves activitats i projectes en el futur.

El format de l'exposició està pensat perquè pugui ser itinerant. Aquesta conté un relat emmarcat en diversos àmbits: cultural, patrimonial, ambiental, i turístic, però sobretot té com a objectiu el de subratllar la dimensió humana i territorial que s'amaga darrera de la Sèquia de Manresa. Des de la Fundació Parc de la Sèquia es agrair especialment a totes aquelles persones que hi ha col·laborat perquè sense ells això no hauria estat possible.