Mediterrània

L'Estepa Mediterrània comptarà amb grans noms sense oblidar-se dels artistes emergents

Lágrimas de sangre, Ebri Knight i Manudigital formen part del cartell

per Redacció, 24 de juliol de 2019 a les 18:34 |
El Quinto Carajillo, un dels grups de l'Estepa Mediterrània, durant la roda de premsa de presentació | Fira Mediterrània
El Circuit Estepa Mediterrània, el certamen off de la Fira Mediterrània de Manresa, arriba a la desena edició amb un cartell replet de grans noms i encapçalat per la banda de rap Lágrimas de sangre (LDS), que presenta el seu nou treball 'Vértigo'; els imparables Ebri Knight amb el seu darrer àlbum, La voz dormida; i Manudigital, l'incombustible riddim, baixista i productor musical, que arriba amb la intenció de fer ballar tothom amb el seu últim treball, Bass Attack. La Fira Mediterrània de Manresa i Cases de la Música han presentat aquest dimecres el cartell de la X Estepa Mediterrània. Més enllà dels grans noms d'aquesta edició, han recalcat els organitzadors, l'objectiu seguirà sent el de donar suport i impuls a formacions emergents, especialment a l'escena de la Catalunya Central, que representa una part important del cartell.

Des del 10 fins al 13 d'octubre, Stroika, Voilà! i l'Escenari de Cases de la Música, ubicat a la Plaça Europa, es convertiran en els centres neuràlgics de l'Estepa Mediterrània. 


Del cartell d'aquest off destaca el concert de La Sra. Tomasa, a la Sala Stroika; o de Senyor Oca, un dels motors de la prolífica escena del hip-hop català que després d'anys a l'escena underground, l'any passat va guanyar el SONA 9.

També hi seran Cèlia Vila, que partint d'una base de pop-rock i en companyia de Víctor Grané (piano i guitarra) i Roger Puig (bateria i percussions), l'abril va publicar el seu primer treball, Teaghlach; o El Niño de la Hipoteca, que porta més d'una dècada dedicant-se a la música i que ha conquerit els cors de fans de tot arreu amb himnes com Que te vaya bien o Alquitrán y carmín.

Completa la graella El Quinto Carajillo, una banda bagenca que va néixer l'any 2017 de la fusió de les personalitats i estils dels seus membres. Hamsa Hamsa és una banda formada a Barcelona amb l'objectiu de rescatar la tradició musical sefardita i de l'Orient Mitjà, aportant el seu toc personal a aquests sons amb la barreja d'altres gèneres, com el jazz, el rock i les músiques d'arrel. Kumbara, que neix a Girona a partir del pianista "timbero" Rodrigo García i de l'electrònica de David Mansilla. Tot, afegit a la força de les percussions de Nuri Madí, del groove del baix de Gerard Chaman Cañigueral i de les veus versàtils de Karla Aguilar i Mateo Sánchez. Com a resultat, tenim un projecte fresc i trencador, que barreja ritmes llatins, reggae, drum and bass i bases electròniques.

Finalment també hi serà el cantautor de rumba catalana amb estils diversos, el mataroní Óscar Torres; Mar Martínez, que presenta Llegar amb el premiat productor manresà Miquel Coll i Txevi Clemente a la guitarra; o Mabel Flores, que està aconseguint fer-se lloc dintre del panorama de la música d'autor.


Més de mil artistes

Estepa Mediterrània va néixer el 2010, de la mà de Fira Mediterrània i Casa de la Música de Manresa, com a certamen off que pretenia, a tall de radar de l'escena underground, ampliar els horitzons artístics circumscrits a la mediterraneïtat i arrelar la Fira encara més a la ciutat. El projecte ha suposat una veritable revolució en les seves edicions passades, acollint a més de 1.000 professionals de tot el món.

 

Participació