Els veïns de les Escodines denuncien nous intents d'ocupació de blocs al barri

El primer va tenir lloc diumenge al carrer de Sant Bartomeu i l'altre, aquest dimarts al de l'Aiguader

L'intent doble d'ocupació va tenir lloc als baixos del número 17 del carrer Aiguader
L'intent doble d'ocupació va tenir lloc als baixos del número 17 del carrer Aiguader | Estefania Escolà
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:30h
Pocs dies després que l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, anunciés un pla de xoc a les Escodines per fer front a les diverses problemàtiques que fa anys que pateix el barri, els veïns i veïnes de la zona ja van haver-se d'enfrontar a una altra situació desagradable relacionada amb el gran nombre de pisos buits que actualment hi ha.

Els fets van passar diumenge, 21 de juliol, a les set de la tarda, quan un grup de veïns del carrer Sant Bartomeu van començar a sentir cops molt forts al bloc número 3. Quan hi van arribar es van trobar un home que, a cop de matxet, intentava foradar la porta d'entrada d'un dels pisos de l'edifici. "Van aconseguir fer-lo fora", explica la presidenta de l'Associació de Veïns (AVV), Carme Carrió, tot afegint que "acte seguit, van trucar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra perquè vinguessin a patrullar per la zona".

L'altre incident va passar aquest dimarts, dia 23, quan un grup de joves va intentar ocupar, a mig matí, els baixos del número 17 de carrer Aiguader, el mateix edifici on la matinada del diumenge 14 de juliol quatre joves van violar una menor d'edat. Segons relata Carrió, "aquesta gent -nois d'entre 19 i 30 anys- feia tres mesos que ja havia estat per aquí". Igual que en el primer cas, els veïns i veïnes, juntament amb agents dels cossos policials, van poder impedir que entressin dintre l'immoble i van tapiar-ne la porta amb totxos.

Això, però, no va evitar que a la tarda ho tornessin a intentar: "cap a quarts de sis van tornar a venir, van trencar els totxos i van estar a punt d'entrar", lamenta la presidenta de l'AVV, tot afegint que "de seguida vam avisar la Policia Local i aquesta els va fer fora". Veient que els totxos no havien funcionat per dissuadir-los, es va decidir tapiar les finestres i l'entrada del pis amb una porta mecànica.

Reunió amb l'Ajuntament dimecres vinent

El proper dimecres, 31 de juliol, els veïns i veïnes de les Escodines es reuniran amb l'equip de govern de Manresa al Casal de les Escodines. La trobada, que començarà a les set de la tarda, servirà per posar damunt la taula com el consistori pensa tirar endavant el pla de xoc al barri. La de dimecres serà la segona trobada conjunta. La primera va dur-se a terme fa una setmana