Núria Marín vol treure el llaç groc de la Diputació de Barcelona

La dirigent socialista va arribar al càrrec gràcies a un pacte amb JxCat després de les eleccions municipals

Núria Marín, després d'assumir la presidència de la Diputació.
Núria Marín, després d'assumir la presidència de la Diputació. | Judit Contreras / Diputació de Barcelona
NacióDigital
23 de juliol del 2019
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, vol retirar el llaç groc que penja de la façana de la institució. marín ho ha explicitat en unes declaracions a l'agència Efe, que recullen altres mitjans. Segons la dirigent socialista i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, "els símbols han de servir perquè tothom s'hi senti reflectit i no pas per dividir". Ha assegurat molt aviat prendrà aquesta decisió. 

Núria Marín va arribar a la presidència de la Diputació gràcies a un pacte amb JxCat. Precisament va ser sota el mandat del seu antecessor i membre de JxCat, Marc Castells, que es va penjat el llaç groc a la façana de l'edifici, en solidaritat amb els presos polítics. Des del moment de la constitució del nou ple de la Diputació, un tapis amb l'escut de la corporació brodat va ser penjat i va tapar el símbol. 

De cara al futur immediat, i pensant en la situació que es pot crear amb la sentència del Tribunal Suprem, Marín afirma que la Diputació no s'ha de veure alterada per aquest fet i s'ha de dedicar a la seva tasca, ·treballar per tots els ciutadans i municipis de la demarcació". També s'ha queixat del fet que "existeix un problema polític i no l'hem sabut resoldre políticament, i l'hem deixat en mans dels jutges".