Ciutat

Manresa participa en una reunió amb la consellera de Cultura com a membre de la Xarxa de Barris Antics

La regidora Claudina Relat va destacar que un dels principals actius del Centre Històric de la capital del Bages són les activitats culturals que s'hi porten a terme

per NacióManresa , Manresa, 22 de juliol de 2019 a les 13:19 |
Foto de família dels assistents a la trobada amb la consellera de Cultura de la Generalitat | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una representació de la Xarxa de Barris Antics, de la qual forma part Manresa, va ser rebuda, dimecres passat, per la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga. El motiu de la trobada va ser donar a conèixer la tasca que porten a terme la trentena de municipis adherits a la Xarxa, especialment a l'entorn de la campanya de dinamització comercial i turística Compra i Guanya, que cada any reparteix més de 85.000 euros en premis i mobilitza prop de dues mil persones arreu del territori.

Per part de l'Ajuntament de Manresa, a la trobada va ser-hi present la regidora Claudina Relat, que va destacar com un dels principals actius del Centre Històric les activitats culturals que s'hi porten a terme, com és el cas dels festivals artístics i musicals Manrusiònica i FABA. També va participar a la trobada Àngels Ponsa, directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques.


Tot i que la consellera ja coneixia de primera mà la campanya, els representants de la Xarxa de Barris Antics van aprofitar la reunió per explicar-li més detalls de la iniciativa i de la voluntat que hi ha de consolidar-la encara més i fer-la extensiva a altres territoris  i, alhora, per trobar espais de diàleg i col·laboració amb motiu del desè aniversari de la Xarxa, que se celebrarà el 2020.

Per la seva banda, la consellera va destacar el valor d’aquesta acció conjunta, que té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat i donar projecció al patrimoni cultural i paisatgístic i al turisme en els trenta municipis que en formen part. Mariàngela Vilallonga també va mostrar-se oberta a treballar conjuntament amb la Xarxa a través de la conselleria de Cultura. Ambdues parts es van emplaçar a tenir nous intercanvis a partir del proper mes de setembre  per poder concretar vies de col·laboració.

 

Participació