Vols saber quins són els destins estrella dels manresans per aquestes vacances?

Vuit agències de viatges de la capital del Bages ens desvetllen els països que han gaudit de més popularitat entre els clients així com també els que han baixat de demanda

Ciutat del Cap, a Sud-àfrica, una de les destinacions més demandades pels manresans
Ciutat del Cap, a Sud-àfrica, una de les destinacions més demandades pels manresans | Youtube
22 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:23h
Les vacances d'estiu es poden viure de moltes maneres, gairebé tantes com persones hi ha al món. Hi ha gent que durant aquest període de descans estival prefereix no moure's de casa i recuperar energies; n'hi ha que busquen l'aire pur de la naturalesa i fan travesses per la muntanya; d'altres opten per les platges de la costa catalana, i un grup força nombrós aprofita per conèixer món ja sigui fent voluntariats o viatges amb la família o amics.

Dintre d'aquest darrer, els destins que s'escullen també són diversos, tot i que n'hi ha alguns que sobresurten més i d'altres que, si bé en anys anteriors havien gaudit de molt èxit, enguany han perdut interès. Així mateix, també hi ha indrets que estiu rere estiu mantenen la popularitat.

Pel que fa a la gent de Manresa, aquestes vacances, les destinacions internacionals més demandades han estat Sud-àfrica i Àsia en general (sobretot països com Vietnam, Japó, Indonèsia, Índia i Maldives). En aquest sentit, i tal com han explicat a NacióManresa vuit agències de la capital del Bages, hi ha ofertes de viatge que sempre gaudeixen de gran èxit entre els seus clients, com els Estats Units (en especial Nova York i la costa oest) i els creuers pels Fiords noruecs o les illes gregues.

Segons expliquen les vuit agències de viatges entrevistades, la zona del Carib (especialment Costa Rica, Cuba i República Dominicana) és la que ha viscut el declivi d'interès més gran. Aquest fet es deu, segons expliquen des de la seu manresana d'Halcón Viajes, "al problema del sargàs", un tipus d'alga que en els darrers anys s'ha expandit a velocitats desorbitades per les càlides aigües caribenyes. Es tracta d'una massa que, quan es descompon, fa una pudor molt forta, i això dissuadeix els potencials turistes interessats en aquests destins.

A banda d'aquestes dades, les agències també han constatat un decreixement en la demanda de circuits organitzats per Europa ("la gent prefereix fer estades llargues en un sol país", argumenten) i certa dificultat per programar viatges a les Canàries: "els hotels estan molt bé de preu, però com que els vols que arriben fins allà són pocs i estan limitats, són molt expansius i encareixen les tarifes", expliquen des de Viatges Masanés.