Consell Comarcal del Bages

Estefania Torrente pren possessió de la presidència del Consell Comarcal

El govern de l'ens estarà liderat per ERC, amb el suport de Junts per Catalunya que incorpora tres consellers a l'executiu

per Aina Font Torra, 21 de juliol de 2019 a les 19:38 |
Estefania Torrente en el moment de prendre el càrrec | CCBages
El nou Consell Comarcal del Bages ha començat a caminar després del Ple de Constitució, que ha tingut lloc  aquest  divendres  a la  Sala  polivalent  de la  seu  de l’ens. El  Consell  està  format  per  13 consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya, 9 de Junts per Catalunya, 6 del Partit dels Socialistes de Catalunya, 3 consellers de les CUP, 1 de Ciutadans i 1 d’En Comú Guanyem. La nova presidenta de l’ens  és  Estefania  Torrente  (ERC),  que  ja  va  ser  consellera  de  l’Àrea  Econòmica  durant  el  passat mandat, que ha obtingut els vots a favor d’ERC i JxCat, l’abstenció del PSC, les CUP i En Comú i el vot en contra de C’s. 

En les intervencions dels  grups  polítics  s’ha  destacat  una  voluntat  de mà  estesa  per  treballar  en benefici de la comarca i dels Ajuntaments.


Albert Marañón, d’En Comú, ha explicat que "el Consell Comarcal ha aportat progrés als municipis gràcies als diversos governs d’esquerres. Ara des de l’oposició estarem molt atents a que es continuïn aplicant polítiques que prioritzin els serveis socials i els interessos de la comarca per sobre de tot".

Maria Luisa Ramos, de Ciutadans, ha afirmat que "el nostre partit farà una labor de fiscalització per  assegurar-nos que la institució no es posicioni al servei d’unes altres causes que no siguin del interès de tots els ciutadans del Bages".

Per  la  seva  banda,  Roser  Alegre,  de  les  CUP,  ha  demanat  que  "el  Consell  esdevingui  una  eina transformadora  de la  vida  de la  gent,  que  es  posicioni  al  costat  de les  persones i  que  vertebri  el territori, sempre tenint clar cap a on vol anar".

Després ha intervingut Montserrat Badia, en representació del PSC, que ha explicat que "el nostre grup  farà  una  oposició  constructiva,  dialogant  i fiscalitzadora,  sempre  defensant  els  valors  de  la llibertat, la igualtat i la justícia social".


Per part de JxCat ha pres la paraula Eulàlia Sardà, que ha afirmat que "amb el pacte de govern al que hem arribat amb ERC tindrem un govern fort, preparat per a treballar i aplicar polítiques enfocades a millorar el benestar de les persones, donant suport als municipis i sempre amb la mirada al futur. El Bages té molt potencial i saber explorar-lo és el nostre repte".

Eloi Hernàndez, d’ERC, ha presentat Estefania Torrente com a candidata a la presidència del Consell, i ha dit que "assumim la responsabilitat de ser la primera força política de la comarca, i treballarem perquè totes les viles i pobles de la comarca puguin afrontar els reptes de progrés amb el Consell al seu costat. Teniu les portes obertes del Consell".

Finalment,  després  de  la  votació  a  mà  alçada,  ha  pres  la  paraula  la  nova presidenta del  Consell Comarcal, Estefania Torrente, que ha estès la mà a totes les formacions amb representació al Consell per debatre i arribar a acords en tots els temes que afectin la comarca, tot afirmat que "totes i tots estem aquí  per  un  únic  objectiu,  fer  de la  comarca  del Bages  una  comarca millor al  servei  de les persones. Estrenem-nos la mà i treballem col·lectivament". A més, Torrente ha afirmat que "Som un govern comarcal plenament compromès amb la democràcia, els valors republicans com la igualtat, l’esforç, la honestedat i la defensa del bé comú, i fortament amb la defensa dels drets i les llibertats dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya".

 

Arxivat a:
Política, CCBages
Participació