Un nou llibre recull l'univers femení de Sant Ignasi de Loiola a Manresa

Mireia Vila fa una revisió inèdita de la figura del sant, fundador de la Companyia de Jesús, i una anàlisi curosa de com vivien les dones a la capital del Bages en el segle XVI

Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:33h
L'editorial manresana Zenobita edicions s'ha fet càrrec de la publicació de Les ínyigues. L'entorn femení d'Ignasi de Loiola a Manresa, una obra de la historiadora Mireia Vila Cortina, en la qual analitza amb profunditat qui eren les dones que van acompanyar el futur sant durant els onze mesos que va deambular emmalaltit i famèlic pels carrers de la capital del Bages. L'autora posa noms i cognoms a les dones que van ser importants 
durant aquesta etapa de la vida d'Ignasi de Loiola, que el van alimentar, vestir i curar, però que també el van aconsellar espiritualment i li van obrir nous horitzons en el seu autoconeixement. 

Aquesta publicació també s'endinsa en el context social, econòmic i cultural de la Manresa del segle XVI i el paper que tenien les dones en aquest engranatge, en un moment clarament marcat pel pes de la religió. Així mateix, la historiadora s'aproxima a la biografia d'Ignasi de Loiola, qui esdevindrà el líder dels jesuïtes, i als seus exercicis espirituals, però amb l'objectiu final de conèixer millor un col·lectiu fins ara ignorat com són les dones manresanes del segle XVI. 

L'acte de presentació del llibre, impulsat pel DEIM (Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa), tindrà lloc el proper dilluns, 29 de juliol, a les 19.30 h a l'Espai 1522 (al costat del teatre Conservatori. Carrer del Mestre Blanch, 4 de Manresa). La presentació anirà a càrrec de la periodista manresana Anna Vilajosana.