El Festival Internacional Orgue de Montserrat es reprendrà dissabte amb el talent de Thomas Ospital

El jove organista francès, de 29 anys, interpretarà obres del gran repertori romàntic

Thomas Ospital interpretarà obres del gran repertori romàntic en el marc del FIOM 2019
Thomas Ospital interpretarà obres del gran repertori romàntic en el marc del FIOM 2019 | Promocional
NacióManresa
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:06h
Aquest dissabte, 20 de juliol, a les nou del vespre, tindrà lloc, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, el segon concert del IX Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM), que enguany es posa a disposició de joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i la musicalitat de les seves interpretacions. En aquesta ocasió, i dins el capítol de grans solistes europeus, el reconegut organista Thomas Ospital -que té 29 anys i és titular del Gran Orgue de l'església de Saint Eustache de París-, interpretarà obres del gran repertori romàntic.
 
El concert d'aquest dissabte –que serà d'entrada lliure i gratuïta- es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio, així com també per internet (mitjançant aquest enllaç). Així mateix, es tornarà a emetre l'endemà, diumenge 21, a les vuit del vespre, per les televisions de la Xarxa de Comunicació Local. 
 
Les obres que interpretarà Ospital durant el seu recital seran Offertoire sur les Grands Jeux extrait de la messe des paroisses, de François Couperin (1668-1733); Cinquième sonate en trio BWV 526, de Johann Sebastian Bach (1685-1750); Extrait de la cinquième symphonie, de Charles-Marie Widor (1844-1937); Ma mère l'Oye, cinq pièces enfantines, de Maurice Ravel (1875-1937), i Danse-tarantelle styrienne, de Claude Debussy (1862-1918).
 
Dos concerts més a l'agost
 
Els dos darrers concerts del FIOM 2019 tindran lloc a l'agost. El primer serà el dissabte 10 i tindrà com a protagonista el jove director i antic escolà de Montserrat, Marc Díaz. Ell, acompanyat del Cor Cererols i de l'organista (i també antic escolà) Arnau Farré, oferiran un concert d'homenatge al Pare Anselm Ferrer (1882-1969), director de l'Escolania de Montserrat i compositor representant de l'escola Ceciliana a la nostra terra. Enguany fa cinquanta anys de la seva mort, i és per això que aquests joves intèrprets recordaran la seva figura amb composicions originals del religiós difunt. A banda de l'audició del dia 10, el Cor Cererols també prendrà part de la Missa Conventual del diumenge 11 d'agost, amb la interpretació de la Missa Abatialis, del Pare Anselm Ferrer.
 
La darrera actuació del FIOM 2019 es durà a terme el dissabte 24 d'agost i comptarà amb una intèrpret eslovaca, Monica Melcova, que juntament amb Juan Manuel Gómez, a la trompa, oferiran repertori per aquesta singular formació.
 
Un homenatge al Pare Abat Cassià Maria Just
 
El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, organitzat per l'Abadia de Montserrat i patrocinat per Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del Pare Jordi-Agustí Piqué i l'assessorament de l'organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del Pare Manel Gasch, majordom-administrador de l'Abadia de Montserrat.
 
El FIOM 2019 serà novament un homenatge a la memòria del Pare Abat Cassià Maria Just, organista i músic rellevant, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l'audició en l'orgue Blancafort (2010) d'alguns dels millors intèrprets de l'orgue de l'àmbit internacional.