La tempesta deixa més de 55 litres i un descens de 10ºC en dues hores a Montserrat

L'estació de Manresa no ha recollit dades de precipitació però la temperatura ha caigut gairebé 16ºC durant l'episodi de pluges

Pas de la tempesta per Manresa
Pas de la tempesta per Manresa | @creumanu
17 de juliol del 2019
Actualitzat el 18 de juliol a les 8:41h
Pas de la tempesta per ManresaLa tempesta que ha escombrat el Bages aquest dimecres a la tarda ha deixat 55,8 litres per metre quadrat en poc més de dues hores a Monistrol de Montserrat i una caiguda de la temperatura de 10ºC en el mateix període. Uns valors similars ha registrat l'estació meteorològica de Montserrat, a Sant Dimes, amb 51,2 litres i una caiguda de més de 12ºC.

A Manresa, on l'estació meteorològica de l'AEMet es troba espatllada des de fa setmanes, no hi ha registre oficial de la precipitació, però la temperatura ha baixat 16,2ºC durant la precipitació. En estacions no oficials, la capital del Bages ha registrat una precipitació de 46,1mm.

Altres municipis del Bages i el Moianès han tingut uns valors més discrets que Montserrat i Manresa, però també importants. A Balsareny han caigut 28,8 litres per metre quadrat, a Moià 31,4 litres, a Castellnou de Bages 27,9 litres, a Artés 37,2 litres i a Sant Salvador de Guardiola 22,6 litres. En canvi, els municipis de l'oest de la comarca han pogut evitar el recorregut de la tempesta que ha anat de nord a sud per la part centre-oriental. A Cardona, en tot el dia, només ha plogut 1,1mm.

Els Bombers fan 200 sortides entre la Catalunya Central i els vallesos

Els Bombers de la Generalitat han rebut més de 200 avisos aquest dimecres a la tarda a causa de la tempesta que afecta diversos punts del país, que en algunes ocasions va acompanyada d'aparat elèctric, de fortes ratxes de vent, de calamarsa i de pedra.

El cos d'emergències indica que no s'ha hagut d'atendre cap situació greu, i que la majoria d'avisos, concentrats a la Catalunya Central i al Vallès, han estat per inundacions de baixos i soterranis, per bassals a la via o per branques d'arbres caigudes, entre d'altres. Els Bombers han rebut els primers avisos cap a les set de la tarda.

A banda d'aquestes afectacions també se n'han registrat a la xarxa viària catalana i el servei ferroviari. Pel que fa a les carreteres, ha calgut tallar la BP-1121 a Monistrol de Montserrat i la BP-1103 a Marganell, a causa d'esllavissades. A banda, la pluja provoca retencions i complicacions al trànsit a diverses vies de l'àmbit metropolità, principalment.
Arxivat a