La gerent del Consell Comarcal del Bages, primera víctima de l'acord d'ERC amb JxCat

Els desencontres dels convergents amb Cristina Rubio a l'ens comarcal han estat habituals els darrers 20 anys mentre eren a l'oposició

Cristina Rubio
Cristina Rubio | Arxiu particular
17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 22:21h
La primera conseqüència del pacte entre ERC i Junts per Catalunya al Consell Comarcal del Bages ha estat el cessament fulminant de la gerent de l'ens, Cristina Rubio, que a partir de divendres, amb l'entrada del nou plenari i govern deixarà les seves funcions després de 18 anys al capdavant de l'administració comarcal.

Els desencontres de Cristina Rubio amb les cúpules convergents han estat constants des dels seus inicis en el càrrec. Ja al principi, un mitjà de comunicació de la ciutat de l'òrbita de l'antiga Unió, actualment desaparegut, va iniciar una forta campanya de desprestigi cap a la seva figura per qüestions purament familiars.

Però fins i tot ja quan Unió va sortir del mapa, Convergència va agafar-ne el relleu fins al punt que en les converses que van mantenir ERC i CiU per formar govern al Consell Comarcal el 2011 una de les principals condicions dels nacionalistes era eliminar la figura de la gerència i, per extensió, fer fora Rubio de les seves funcions. Llavors l'acord entre ERC i CiU no va prosperar i els republicans van pactar amb el PSC i ICV, de manera que es va mantenir la figura a l'ens.

El fet que en els darrers 20 anys el govern comarcal no hagi anat a parar mai a mans de CiU ha propiciat que Rubio hagi mantingut el càrrec, però l'entrada de Junts en el govern a partir de divendres i un conflicte mal resolt amb l'alcalde republicà de Callús, Joan Badia, al llarg d'aquest darrer mandat, l'han condemnada.

Des del govern del Consell Comarcal s'ha volgut aclarir que la garància de l'ens, al ser un càrrec de confiança, venç al finalitzar cada mandat i que, amb la normativa actual "s'ha d'obrir concurs public, obert i publicitat" per omplir la convocatòria. I que, en tot cas, ha estat una decisió presa de comú acord entre els dos partits.