Fem Manresa proposarà al ple que l'Ajuntament es personi com a acusació popular en casos de violació

Els anticapitalistes lamenten "que l'equip de govern tingui en compte l'opinió de les Escodines tan sols quan el barri obre espais informatius als mitjans de comunicació"

Roser Alegre, portaveu de Fem Manresa a l'Ajuntament
Roser Alegre, portaveu de Fem Manresa a l'Ajuntament | Pere Fontanals
Redacció
17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:47h
Fem Manresa ha emès un comunicat on es mostra preocupada "per la deriva que el cas de la violació grupal del passat 14 de juliol a Manresa està tenint a nivell institucional per part de l'equip de govern". Arran de les declaracions que s'han fet des del Consistori als mitjans de comunicació, la formació expressa el seu desacord total respecte "la vinculació que s'està fent del cas amb l'incivisme i els problemes de convivència al barri de les Escodines". 

En aquest sentit, alerten del perill de justificar la violació "com a fet puntual", atribuint-lo a problemàtiques veïnals concretes. Els anticapitalistes afirmen que "lluny d'atacar l'arrel del problema, la violència masclista i patriarcal, amb aquest discurs simplista només es facilita la creació d'un clima de malestar i terror que no ajuda a evitar que es produeixin nous casos de violència sexual". "Banalitzar i menystenir d'aquesta manera la violència masclista i el sistema patriarcal ens sembla totalment repulsiu", ha afirmat Roser Alegre, de Fem Manresa. 

Així mateix, critiquen que no s'hagin pres en consideració les queixes dels veïns fins ara, quan és sabut que el malestar al barri fa temps que dura. "Ens preocupa que l'equip de govern tingui en compte l'opinió del barri tan sols quan aquesta obre espais informatius als mitjans de comunicació; i sobretot perquè resoldre problemes d'incivisme i convivència veïnal no són mesures per erradicar el patriarcat", comenta Roser Alegre. 

Finalment, exigeixen que l'Ajuntament prengui les mesures necessàries per lluitar contra la violència masclista a la ciutat i per donar el suport necessari a les víctimes i al seu entorn proper. Per això Fem Manresa presentarà al ple de la corporació d'aquest dijous 18 de juliol una proposició per demanar que l'Ajuntament es personi com a acusació popular en el procés judicial d'aquest cas, i de qualsevol cas futur, sempre que l'agredida hi estigui d'acord.