Música, ball i cultura popular seran les protagonistes d'una nova edició de les Festes de la Font

Seguint la tradició, qui donarà el tret de sortida a la celebració serà el clàssic "chupinazo", que tindrà lloc a la plaça de la Pau a les quatre de la tarda

La música de Hey! Pachucos serà l'encarregada de posar punt i final a les propostes de divendres
La música de Hey! Pachucos serà l'encarregada de posar punt i final a les propostes de divendres | Hey! Pachucos
NacióManresa
17 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:44h
L'Associació de Veïns (AVV) de la Font dels Capellans està ultimant els darrers detalls per donar la benvinguda a la seva pròpia festa major, que s'iniciarà aquest divendres, 19 de juliol, amb el tradicional chupinazo que tindrà lloc a les quatre de la tarda a la plaça de la Pau.

La festivitat, que clourà el diumenge 21, inclourà un programa ple d'activitats lúdiques per a tots els públics, amb la música, el ball i la cultura popular com a protagonistes indiscutibles. El mateix divendres 19, i just després del chupinazo, la residència de la Font acollirà un acte d'homenatge a la gent gran amb l'actuació de Las Mancity. A dos quarts de nou del vespre els alumnes de funky, zumba, balls en línia i balls llatins del barri oferiran un espectacle de final de curs amb exhibicions coreogràfiques a la plaça de la Pau.

La jornada de divendres acabarà amb un sopar a la fresca; un espectacle de danses tradicionals a càrrec de l'Esbart del Casal Cultural Dansaire de Manresa; amb el pregó de la festa major (que enguany anirà a càrrec d'Antònia Raich, cap del Servei de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia); amb un espectacle de varietats protagonitzat per l'humorista Maite Carreras i els membres de la companyia Ballet Glamour, i amb un concert per a joves a càrrec de la banda de versions Hey! Pachucos. Totes aquestes propostes s'aniran succeint cronològicament i tindran lloc a la plaça de la Pau.

Dissabte

El dissabte engegarà a les cinc de la tarda amb el concurs de dibuix infantil i juvenil, que es dividirà en dues categories (de 5 a 8 anys i de 9 a 15 anys) i es durà a terme a la plaça de la Pau. Els premis es lliuraran diumenge a un quart de vuit del vespre a la plaça de la Pau.
El mateix dissabte, a les sis de la tarda, tindrà lloc un taller de manualitats per fomentar el reciclatge i s'inaugurarà un espai d'activitats esportives amb inflables a la pista poliesportiva del barri. Com ja és tradició, a les vuit del vespre, se celebrarà el clàssic concert de festa major de la mà de l'orquestra Swing Latino, que tornarà a oferir el seu repertori de cançons amb el gran ball de nit, que començarà a dos quarts d'onze del vespre.

Diumenge

Finalment, el darrer dia de festivitat (diumenge 21) s'inaugurarà, a les nou del matí, amb una sessió de tai-txi a la plaça de la Pau, que anirà seguida d'una xocolatada popular per agafar forces. Paral·lelament, la mateixa ubicació acollirà un taller de castells a càrrec de la colla Tirallongues de Manresa així com també la tradicional tronada, que s'acompanyarà d'un reguitzell de jocs d'aigua per als més menuts.

Les propostes per a públic infantil seguiran a les cinc de la tarda amb un espectacle d'animació i remullada a la pista poliesportiva del barri. Un cop acabi l'activitat, a dos quarts de vuit del vespre, els Pescadors de l'Escala agafaran el relleu musical amb un concert amb rom cremat a la plaça de la Pau. Tot plegat finalitzarà amb una nit d'homenatge a la cultura andalusa a càrrec de la Cia Flamenco Sincopao. La cirereta del pastís la posarà el cantautor de Sant Joan Antonio El Remendao, que oferirà un concert íntim i proper a les onze de la nit a la plaça de la Pau.
 

Consulta el programa complet d'activitats i propostes.