​La Xipi Festa en suport als infants amb càncer tornarà a Moià plena de propostes solidàries

Se celebrarà aquest dissabte durant tot el dia, i inclourà, entre d'altres, actuacions d'animació infantil, concerts, una cercavila de gegants i una festa Holy

Imatge de la primera edició de la Xipi Festa, celebrada l'any passat a Moià
Imatge de la primera edició de la Xipi Festa, celebrada l'any passat a Moià | La Xipi Festa
17 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:02h
Aquest dissabte, 20 de juliol, el Parc Municipal de Moià tornarà a ser l'escenari, per segon any consecutiu, de la Xipi Festa, un esdeveniment solidari obert a tota la ciutadania que té com a objectiu principal recaptar diners per a la investigació del càncer infantil. Segons expliquen els impulsors de la iniciativa -un grup de persones anònimes sensibilitzades amb la qüestió- es tracta d'una malaltia "molt greu" que a l'estat espanyol forma part del grup de malalties rares. És per això, diuen, "que els diners que es destinen a la seva investigació acostumen a venir d'entitats privades o de famílies particulars", ja que "el Departament de Sanitat inverteix en patologies més majoritàries, com ara el càncer d'adults".

Conscients que "ningú està exempt de viure un càncer infantil de prop", la Xipi Festa també pretén fer d'altaveu de la malaltia a través de xerrades de testimonis. Però la programació d'activitats que oferirà la jornada serà molt més ampli, i anirà des d'espectacles d'animació infantil fins a una festa Holy, passant per exhibicions de dansa, sortejos, una cercavila de gegants i concerts a càrrec dels grups Mambes i Strombers. A banda d'aquestes propostes destinades a públic familiar, la Xipi Festa també comptarà amb parades de productes artesans, amb un mercat vintage i amb diversos tallers i jocs.

Tots els diners que es recaptin en el marc de la jornada es destinaran a la unitat d'investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
 

Consulta el programa complet d'activitats i propostes.

Arxivat a