​Eurecat Manresa s'implica en un innovador projecte europeu de modernització de la gestió de l'aigua

Es tracta de "Fiware4Water" i se centrarà en assajar solucions tecnològiques i digitals per a la gestió dels recursos hídrics basades en eines de Big Data i tecnologies de la informació

Eurecat Manresa participa en un projecte que aplicarà tecnologies de la informació per modernitzar la gestió de l'aigua
Eurecat Manresa participa en un projecte que aplicarà tecnologies de la informació per modernitzar la gestió de l'aigua | Eurecat
NacióManresa
17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:44h
El centre tecnològic Eurecat Manresa (membre de Tecnio) participa en el projecte de recerca i innovació Fiware4Water, que durant els propers tres anys desenvoluparà i assajarà solucions tecnològiques digitals innovadores per a la gestió dels recursos hídrics, basades en eines de Big Data i tecnologies de la informació, que es testaran en entorns reals a les ciutats d'Atenes, a Grècia; Cannes, a França; Amsterdam, als Països Baixos, i Cranbrook, al Regne Unit.

En concret, des de la Unitat Tecnològica de Sostenibilitat d'Eurecat, "liderem la part del projecte relacionada amb l'impacte sociopolític i econòmic, així com la implicació dels usuaris finals i d'altres actors del sector de l'aigua", assenyala el cap de Polítiques de Desenvolupament Internacional i Programes Públics del centre tecnològic, Richard Elelman.

Segons explica el director de la Unitat d'Smart Management Systems d'Eurecat, Gabriel Anzaldi, la finalitat del projecte és aportar solucions innovadores a un sector en què "el desenvolupament d'aplicacions i d'eines de Big Data i de tecnologies de la informació per a la gestió del recurs s'ha endarrerit", com a conseqüència de la "fragmentació i dels problemes recurrents relacionats amb la interoperabilitat dels sistemes, l'estandardització de les dades i els intercanvis de semàntica i de formats".

En aquest sentit, el cap de la Línia d'Intel·ligència Aplicada d'Eurecat, Xavier Domingo, assegura que Fiware4Water "impactarà positivament a tots els usuaris finals de l'aigua" i ho farà "des de les ciutats, les empreses del sector i les autoritats de l'aigua fins als proveïdors de solucions i els ciutadans".

En conjunt, el projecte -finançat per la Comissió Europea i coordinat per l'Oficina Internacional de l'Aigua (OIEau)- vincularà el sector de l'aigua a una plataforma de solucions intel·ligents, denominada FIWARE. Aquesta té per objectiu ajudar les petites i mitjanes empreses i els desenvolupadors a crear la pròxima generació de serveis d'internet.

Dintre de Fiware4Water, Eurecat s'ocupa, també, de la generació d'aplicacions i de dispositius intel·ligents habilitats per FIWARE, així com dels estàndards i vincles heretats des del punt de vista tècnic.

Els resultats assolits es demostraran en el sistema d'abastiment d'aigua de la ciutat d'Atenes; la xarxa de distribució d'aigua potable de Cannes; la planta de tractament d'aigües residuals d'Amsterdam, i els contenidors intel·ligents de Cranbrook, al Regne Unit.

Sobre FIWARE

FIWARE és una plataforma oberta de tecnologies informàtiques creada en el marc del Programa d'Associació Público-Privada per a l'internet del Futur (FI-PPP), llençat per la Comissió Europea l'any 2011. Des de la seva creació, la comunitat ha evolucionat i ha esdevingut un ecosistema global de desenvolupadors, centres d'innovació, acceleradores, ciutats, petites i mitjanes empreses i startups amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de solucions digitals innovadores.

Fiware4Water compta amb un consorci format per catorze socis europeus i un pressupost de 5,7 milions d'euros, 5 dels quals els proporciona la Comissió Europea.