Presó sense fiança per als quatre detinguts per la violació a Manresa

Tots els joves seran traslladats a la presó de Lledoners després que hagi declarat la víctima

Les furgonetes sortint dels Jutjats de Manresa amb els quatre detinguts per la violació
Les furgonetes sortint dels Jutjats de Manresa amb els quatre detinguts per la violació | ACN
16 de juliol del 2019
Actualitzat el 17 de juliol a les 16:15h
El jutjat d'instrucció 7 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha rebut avui quatre detinguts en relació a una presumpta agressió sexual ocorreguda a la ciutat el cap de setmana. La magistrada ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per delicte d'agressió sexual per als quatre detinguts.

La menor va dir que no les quatre vegades

A la resolució en què la jutgessa decreta la presó provisional es recull una descripció dels fets segons els quals els quatre nois, es van endur la menor a un domicili i un cop allà la van fer beure alcohol i fumar haixix. Després, un d'ells se la va endur a una habitació i allà la va despullar, se li va posar a sobre i la va penetrar. Després va sortir i van entrar, un per un, els altres tres nois, que van abusar de la noia de formes similars. Almenys tres la van penetrar. En totes quatre ocasions, segons recull el text, la víctima va expressar "verbalment i de forma clara" que no volia mantenir relacions sexuals amb ells "i els va dir que paressin, intentant apartar-los sense aconseguir-ho".

El Ministeri Fiscal qualifica jurídicament aquests fets com un delicte d'agressió sexual, considera que cada presumpte autor fa el delicte "directament" sobre la víctima i actua com a "cooperador necessari" amb els altres tres. A més, valora la "intimidació/violència emprada pels investigats per vèncer qualsevol resistència de la víctima" i considera que es tracta d'una "agressió sexual en grup".

Més enllà d'això, la jutgessa estima que cap dels quatre investigats té un arrelament efectiu a l'Estat ni mitjans de vida coneguts, per la qual cosa, "escau valorar un risc alt de fuga". També considera que poden tornar a cometre el mateix o altres fets delictius. Tenint en compte totes aquestes consideracions, la magistrada ha considerat pertinent l'ordre de presó provisional mentre es continuen investigant els fets.
 

Interlocutòria del jutjat d... by naciodigital on Scribd