Dijous es farà a Manresa una jornada sobre monedes socials

L'acte és coorganitzat per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la cooperativa Coodin

La jornada es durà a terme al Palau Firal
La jornada es durà a terme al Palau Firal | AjM
Redacció
16 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:48h
L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la cooperativa Coodin SCCL organitzen aquest dijous a Manresa un taller sobre economia social i solidària i monedes socials. L'acte, que es farà a partir de les 6 de la tarda al Palau Firal de Manresa, es titula Enfortim l'economia social i solidària a través de les monedes socials i compta amb la col·laboració de l'Ecoxarxa del Bages.

Durant l'acte es donarà resposta a preguntes com les següents: Com ens financem i quines necessitats de finançament tenim les entitats de l'economia social i solidària del Bages? De quina manera les monedes socials poden ser part del nostre finançament? Què ha de tenir una xarxa de finançament de l'economia social i solidària a través de monedes socials?

Coodin SCCL és la cooperativa impulsora d'un dels 72 Projectes Singulars finançats aquest any per la Generalitat en el marc del Programa d'Economia Social. El projecte de Coodin consisteix a fer una recer a sobre la realitat de les monedes complementàries, socials i locals; sobre les necdessitats d'un sistema de finançament cooperatiu a Catalunya, i sobre la seva possible relació o integració amb l'objectiu d'enfortir l'economia social i solidària catalana. Com a objecitu també es marca el foment del consum en el comerç de proximitat a través de monedes socials o locals i reforçar així l'activitat econòmia més compromesa amb el terrtori.

L'Ecoxarxa del Bages ja treballa des de temps amb l'Hora, la moneda social i local de Manresa. A l'última Festa del Riu de Manresa, per exemple, va ser la moneda d'intercanvi entre les persones que hi van assistir i les entitats que hi van participar.