La cap d'ERC al Pont, Estefania Torrente, serà la presidenta del Consell Comarcal d'acord amb JxCat

La segona representació a l'ens també serà republicana: l'alcalde de Fonollosa Eloi Hernàndez

Estefania Torrente
Estefania Torrente | Arxiu particular
16 de juliol del 2019
Actualitzat a les 8:34h
La cap del grup d'ERC al Pont de Vilomara, Estefania Torrente, serà la nova presidenta del Consell Comarcal del Bages gràcies a l'acord a que han arribat els republicans amb Junts per Catalunya. D'aquesta forma, el govern de l'ens comarcal serà molt ampli, amb 22 consellers d'un total de 34. Estefania Torrente ha format part de l'equip de defensa de Junqueras i Romeva en el judici del procés que s'ha viscut al Tribunal Suprem.

La segona representació en importància al Consell Comarcal també anirà a mans d'un republicà, en aquest cas de l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, que en serà el vicepresident i el president del Consell d'Alcaldes.

L'acord entre ERC, la força amb més representació (13 consellers) amb JxCat (9 consellers) arriba després d'una negociació en que els republicans van proposar inicialment un pacte amb els postconvergents, però també amb la CUP (3 consellers) i els comuns (1 conseller).
 

Composició del ple del Consell Comarcal del Bages resultant del 26-M. Foto: Generalitat


De seguida CUP i comuns es van desmarcar de la proposta i van proposar formar govern, però sense JxCat aprofitant que amb els republicans ja assolien la majoria absoluta (amb 14 de 33 consellers).

Aquesta doble possibilitat d'acord amb JxCat d'una banda i amb la CUP i comuns de l'altra, ha permès als republicans negociar amb els postconvergents tenir les dues principals carteres de l'ens comarcal, la presidència i la vicepresidència, que aniran a mans d'Estefania Torrente i Eloi Hernàndez.

L'òrgan comarcal d'ERC al Bages, que es reuneix cada dilluns al vespre, va ratificar el pacte amb Junts per Catalunya al Consell Comarcal, i el proper dilluns 22 de juliol quedarà ratificat en el ple de constitució comarcal.