La investigació cardiovascular internacional es reuneix a Cardona de la mà del Dr. Valentí Fuster

Per tercer any consecutiu el curs se celebra a Cardona, municipi que ha posat en marxa la iniciativa Cardona Integral

L'alcalde, Ferran Estruch, el Dr. Valentí Fuster i la directora acadèmica del CUIMPB, María José García Celma
L'alcalde, Ferran Estruch, el Dr. Valentí Fuster i la directora acadèmica del CUIMPB, María José García Celma | AjCdn
Redacció
15 de juliol del 2019
Actualitzat a les 20:31h
Per tercer any consecutiu, Cardona acull el Curs Magistral Molecular, Clinical & Population Bases of Cardiovascular Disease and Health, que dirigeix el director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (CNIC) i del Instituto Cardiovascular del Hospital Mount Sinai, el Dr. Valentí Fuster. L'edició del 2019 se celebra els dies 15 i 16 de juliol gràcies al suport de la Icahn School of Medicine at Mount Sinai.

Aquest dilluns al matí, el Dr. Fuster ha inaugurat la nova edició d'aquest curs amb la presència de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i de la directora acadèmica del CUIMPB, María José García Celma. L'alcalde, Ferran Estruch, ha agraït l'aposta per Cardona de l'organització, dels col·laboradors i dels patrocinadors, "que fan possible aquestes jornades tan importants pel nostre municipi" i ha convidat a tots els assistents a visitar Cardona, un poble que, ha recordat, "treballa amb el doctor Fuster des de fa 10 anys per convertir-se en un referent de salut" en el marc del projecte Cardona Integral. 

Un programa exhaustiu

L'exhaustiu programa, impartit íntegrament pel Dr. Valentí Fuster com a únic ponent, desgrana aspectes clau de la salut i la malaltia cardiovascular: noves fronteres en les tècniques d'imatge i de genètica; modificació del comportament en la gent gran, els adults i els nens; l'evolució històrica de les estatines; la qualitat de vida i prevenció d'accidents cerebrovasculars; genètica i òmica, aplicacions tecnològiques i clíniques en ràpida evolució o les tècniques de regeneració del teixit miocardi: cèl·lules mare pluripotents i altres perspectives, etc.

El curs està dirigit a metges cardiòlegs i residents de cardiologia especialment motivats per la investigació i interessats en el coneixement dels darrers avenços científics. El Dr. Fuster ha insistit durant l'obertura que "la cardiologia ha de tenir un abordatge integral, des dels mecanismes moleculars fins a la promoció de la salut a la població. Durant aquest curs repassaré els avenços en totes aquestes àrees que s'han produït en aquest darrer any".

Aquest és un dels motius pels quals, des dels seus inicis, aquest curs ha estat un dels més ben valorats dins de tot el programa de cursos d'estiu que realitza la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo (UIMP). Compta amb la col·laboració del American College of Cardiology i amb l'aval científic del CNIC. A més, està acreditat per la Sociedad Española de Cardiología i compta amb el suport del Centro de Investigación en Red en Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV).

El curs es retransmet en streaming a les pàgines web de la UIMP i del Journal of American College of Cardiology.

El Curs s'obre a Cardona

Aquesta és la tercera edició del Curs Magistral de Cardiologia que se celebra a Cardona i, en aquesta ocasió, s'ha elaborat un programa complementari, que permetrà que els participants puguin conèixer la vila, tant els seus atractius turístics com els seus productes. D'aquesta manera, es potencia la col·laboració entre els agents locals i les empreses de serveis cardonines i els organitzadors del curs.

Així, per exemple, els congressistes dinaran avui dilluns en una carpa oberta situada a la plaça de la Fira, on degustaran productes locals cardonins, mentre que al vespre visitaran la Muntanya de Sal i es farà un sopar còctel a l'antic recinte miner. En finalitzar la jornada del curs d'avui, s'ha deixat també temps lliure als participants perquè puguin conèixer el Centre Històric i el seu comerç.
Arxivat a