Important participació en el cap de setmana principal de la Festa Major de Súria

Els actes de la continuaran dilluns amb el Castell de Focs i el ball amb l'orquestra Júniors, i dimarts amb sardanes

Imatge de la cercavila nocturna de la Festa Major de Súria
Imatge de la cercavila nocturna de la Festa Major de Súria | AjSú
Redacció
14 de juliol del 2019
Actualitzat el 15 de juliol a les 9:06h
Súria viu el segon cap de setmana de Festa Major mantenint un alt nivell de participació i amb actes lúdics, tradicionals i esportius per a totes les edats. El programa festiu continua aquest diumenge 14 de juliol amb el concert de tarda a la plaça de Sant Joan, les Tocades al davant de la Casa de la Vila, un passacarrer nocturn i un ball de nit.

Aquest segon cap de setmana de Festa Major es va iniciar la nit del divendres 12 de juliol amb actuacions d'entitats surienques al davant de la Casa de la Vila i un cercavila nocturn fins a la plaça de Sant Joan. Les entitats participants van ser el Tro Gros, la colla castellera Salats, Foment Cultural, Bastoners de l'Agrupació Sardanista, Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters del Gorg de l'Olla.

En el transcurs d'aquest acte d'inici del segon cap de setmana de Festa Major, l'alcalde Albert Coberó va convidar tothom a gaudir d'una celebració "que és de tots i de totes". Tant el batlle surienc com la regidora d'Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Maria Alba Santamaria, van felicitar i agrair el treball de totes les entitats i persones que han fet possible el programa d'enguany.

En la cercavila nocturna també hi va participar el grup d'animació El Petit Lilo, amb la figura d'un gos gegant. Els actes del divendres 12 de juliol van acabar amb una nit de concerts joves a la plaça de Sant Joan amb els grups JOKB, Ebri Knight, Pachucos i Vizuri.

Com en anys anteriors, una de les activitats més participades del dissabte 13 de juliol va ser el Súper Tobogan d'aigua, instal·lat a l'avinguda del Cardener. Altres actes del programa festiu del cap de setmana han estat la pedalada popular, el Concurs Infantil i Juvenil de Pesca-Memorial Marcos Hidalgo, curses de slot, lindy hop, ball de nit amb l'Orquestra Centauro i un xou jove a càrrec del DJ Marçal Ventura.

La tarda del dissabte 13 de juliol va tenir lloc la Trobada Castellera de la Festa Major, amb la participació de les colles castelleres Salats de Súria, Castellers del Riberal (Rosselló) i Vailets de Gelida (Alt Pedenès). La Trobada no es va poder completar a causa d'una caiguda durant la construcció d'un castell.

Aquest diumenge 14 de juliol, el programa festiu s'ha iniciat amb les Matinades i una Galejada pels carrers de la vila, dues activitats tradicionals de la celebració surienca.

Posteriorment han tingut lloc la Missa Solemne, durant la qual s'han cantat els Goigs de Sant Cristòfol, i un vermut de Festa Major al Parc Municipal Macary i Viader, amb interpretacions musicals de Glòria Tapia i Alexis Cabrillana.

Els actes de la Festa Major continuaran dilluns amb el Castell de Focs i el ball amb l'orquestra Júniors, i dimarts amb sardanes.
Arxivat a