José Manuel Puyo guanya el XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montserrat

S'han presentat un total de 414 fotografies, repartides en les quatre categories del concurs

Lliurament dels reconeixements del Concurs de Fotografia sobre Montserrat
Lliurament dels reconeixements del Concurs de Fotografia sobre Montserrat | PMM
Redacció
13 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:56h
El barceloní José Manuel Puyo ha estat guardonat amb el 1er. premi de la Categoria General del XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 600 euros, amb la fotografia que porta per títol Sol de sortida des de la Creu. En la Categoria Parc Natural ha estat premiada la foto Els bocs, realitzada per Francesc Cots, també de Barcelona; l'autor de la fotografia guardonada amb el 1er. premi de la Categoria Portals de Montserrat, Boira, és Josep Balcells, d'Igualada; mentre que Carles Punyet, de Barcelona, s'ha endut el 1er. premi de la Categoria Creativa per la fotografia Sota la lluna.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500 euros per a la fotografia guanyadora de la categoria General, 250 euros per a la segona i 150 euros per a la tercera. A la resta de categories –Parc Natural, Portals de Montserrat i Creativa-, el repartiment dels premis és de 300 euros per a la guanyadora, 200 euros per a la segona classificada i 100 euros per a la tercera.

Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 414. Per categories, 189 han optat a premi a la categoria General, 64 a la de Parc Natural, 71 a la de Portals de Montserrat i 90 fotografies a la categoria Creativa.

La resta de fotografies guardonades són, en la Categoria General: Montserrat reducte del Sol, de Marc Capdevila (Vilanova i la Geltrú), 2n premi; i De camí a Montserrat, de Joan Antoni Closes (Manresa), 3r premi. En la Categoria Parc Natural: Cabells d'àngel, d'Albert Arean (Collbató), 2n premi; i Fauna i Flora del Parc, de Carlos Illa (Moià), 3er. En la Categoria Portals de Montserrat, les premiades són Sant Esteve i Montserrat, de Sergi Boixader (Navàs), 2n; i Baixa la boira, de Josep Catasús (Vilafranca del Penedès), 3er. I, finalment, en la Categoria Creativa: Lluny, de Pere Grima (Monistrol de Montserrat), 2n; i Dansa de núvols a Sant Jeroni, d'Albert Homs (Sant Vicenç de Castellet), 3er.

L'esperit d'aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-. 

El jurat del XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat ha estat format per Joaquim Vert, de l'Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada; Melcior Soler, de l'Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l'Abadia de Montserrat; Ramon Bisbat, director del Parc Natural de Montserrat; i Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari.