Al Bages i el Moianès no hi ha acord de govern a una setmana de la constitució dels consells comarcals

En totes dues comarques la força més representada és ERC, però les seves propostes, per ara, encara no han estat acollides pels altres grups

Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat el 13 de juliol a les 9:18h
Façana del Consell Comarcal del Bages
Façana del Consell Comarcal del Bages | CCBages
La Junta Electoral Provincial ha proclamat, en data 3 juliol, els membres electes i suplents dels consells comarcals de la província de Barcelona. D'acord amb la proclamació els consells comarcals s'hauran de constituir el proper divendres 19 de juliol.

Tant el Consell Comarcal del Bages com el del Moianès encaren la recta final abans del primer ple del mandat sense que hi hagi acord entre les forces per formar govern.
 

Composició del ple del Consell Comarcal del Bages resultant del 26-M. Foto: Generalitat


Al Bages, ERC, que és la força majoritària, ha ofert un pacte a quatre a Junts per Catalunya, la CUP i els comuns, però aquests dos últims se n'han desmarcat, proposant un govern sense els postconvergents, que també sumaria.
 

Composició del ple del Consell Comarcal del Moianès resultant del 26-M. Foto: Generalitat


Al Moianès, la proposta de fer un govern d'unitat que va llançar ERC no ha estat secundada per Junts per Catalunya, que té els mateixos consellers que els republicans, tot i que són menys regidors als pobles de la comarca. Segons informa ERC, Junts hauria demanat la presidència de l'ens comarcal i la resposta d'ERC de fer una presidència compartida, tampoc no ha tingut resposta positiva.

Així, doncs, a una setmana perquè es constitueixin els consells comarcals ni al Bages ni al Moianès encara no hi ha pacte de govern.