Tallat completament el trànsit en un tram de la carretera de Santpedor per renovació de canonades

S'han habilitat circuits de trànsit alternatius, i es demana evitar si és possible circular en vehicle per la zona mentre durin els treballs

Roda de premsa on s'ha explicat la intervenció
Roda de premsa on s'ha explicat la intervenció | AjM
Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:29h
El proper dimarts, 16 de juliol, Aigües de Manresa inicia les obres de renovació de l'artèria d'aigua potable de la carretera de. Santpedor, al tram dels Dipòsits Vells. Amb motiu d'aquests treballs, hi haurà afectacions al trànsit importants, durant un període d'unes sis setmanes.

Aquest matí s'ha presentat aquesta actuació en roda de premsa, amb el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López; la sotsdirectora tècnica d'Aigües de Manresa, Mireia Fèlix; i el cap de servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa, Pol Valero.

Els treballs consisteixen en la renovació d'un tram de canonades d'aigua potable en una superfície d'uns setanta metres de longitud de la carretera de Santpedor, entre el carrer de Creu Guixera i el carrer Menorca. Les canonades s'han de renovar pel fet que han quedat obsoletes, pel fet que tenen més de 40 anys d'antiguitat. Les obres obligaran a obrir rases d'entre dos i tres metres de profunditat, que s'aniran tapant a mesura que es col·loquin les noves canonades, i que se situa prop del mig del carrer, cosa que fa necessari tallar completament el trànsit, tal com ha informat Mireia Fèlix, d'Aigües de Manresa. La responsable de la companyia també ha informat que no es preveuen talls d'aigua als veïns del sector, de manera que el subministrament estarà garantit en tot moment.

El regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, ha recordat que, com es fa habitualment, aquests treballs que provoquen afectacions importants es realitzen durant l'estiu, una època amb menys intensitat de trànsit. El regidor ha demanat que, sempre que sigui possible, s'eviti circular per la zona d'obres i es busquin itineraris alternatius (per les zones de les avingudes Prat de la Riba o Abat Oliba, entre altres), i també ha demanat disculpes per les possibles molèsties a veïns, perquè són uns treballs molestos però "que es fan a fi de bé, per renovar les xarxes".

En la roda de premsa s'han explicat les principals afectacions a la mobilitat, que seran les següents:

- Es tallarà el trànsit de vehicles de la Ctra. Santpedor, entre el carrer Menorca i el carrer Creu Guixera. Es mantindrà l'accés de veïns al tram afectat sempre que l'estat de les obres així ho permeti.
- Els vehicles que circulin per Ctra. Santpedor provinents de la plaça Bonavista es desviaran pel carrer Creu Guixera, Llibertat i Dr. Trueta per accedir de nou a Ctra. Santpedor
- Es tallarà l'accés a Ctra. Santpedor (direcció plaça Mallorca) des de Plaça de La Creu. Els vehicles es desviaran a plaça de La Creu en direcció Av. Bases de Manresa i carrer Creu Guixera per accedir a Ctra. Santpedor (direcció pl. Bonavista). S'invertirà de sentit de circulació el carrer Llibertat, tram entre Av. Bases i Dr. Trueta, per accedir a Ctra. Santpedor (tram entre pl. de La Creu i c. Menorca)
- Els vehicles que circulin pel carrer Sèquia es desviaran pel carrer Bisbe Torras i Bages.
- El Servei Bus Manresa modificarà els seus recorreguts d'acord als desviaments de trànsit establerts. Parades anul·lades: Pl. Mallorca (ambdós sentits) i Valentí Almirall. Consulteu les afectacions a través del web www.manresabus.com  o bé al telèfon 93 875.71.50.
- Es previst que aquests treballs durin 6 setmanes.

El proper dilluns 15 de juliol es realitzaran els treballs previs per a l'adequació dels vials afectats pels desviaments de trànsit. Amb motiu d'aquests treballs es prohibirà l'estacionament del carrer Creu Guixera entre la Ctra. Santpedor i el carrer Llibertat.

En aquest plànol podeu consultar els canvis de trànsit amb motiu de les obres.