Un Big Escape al Balç, un pelegrinatge musical i un taller d'esgrima antiga, novetats de les Festes de Sant Ignasi

El cicle de concerts Sons del Camí, les visites guiades, la caminada nocturna de Montserrat a Manresa, el Concurs d'aparadors del Centre Històric i el sopar a la fresca seran altres activitats

Presentació dels actes de les Festes de Sant Ignasi
Presentació dels actes de les Festes de Sant Ignasi | AjM
Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:10h
Del 20 al 31 de juliol tornen les festes de Sant Ignasi a la capital del Bages. Organitzades per l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i Voltants, la Fundació la Cova, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i l'Ajuntament de M anresa, oferiran un programa d'actes amb més d'una quarantena de propostes que ompliran el Centre Històric d'activitats diverses amb la voluntat de continuar dinamitzant aquest entorn i posant en valor la Manresa ignasiana i el projecte Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l'arribada d'Ignasi de Loiola a la ciutat.

La presentació del programa d'actes de la Festa de Sant Ignasi s'ha dut a terme a la capella de Sant Ignasi Malalt i han intervingut el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat i responsable de Manresa 2022, Joan Calmet; el gerent del Centre d'Espiritualitat Ignasiana, Lluís Pagès; i el president de l'Associació de comerciants del carrer Sobrerroca, Plaça Major, carrer Sant Miquel i voltants, Josep Tobeña. També els ha acompanyat la regidora de Centre Històric, Claudina Relat.

Joan Calmet ha explicat que "des de l'edició de l'any 2013, l'Ajuntament de Manresa es va afegir a l'organització de les festes amb la finalitat d'oferir més gruix d'activitats seguint un esquema que es basa en uns eixos troncals com són l'espiritualitat i la religió". "Cada any", ha remarcat, "s'intenta oferir una programació que ja ha esdevingut tradicional com, el cicle de concerts Sons del Camí, i la caminada nocturna de Montserrat a Manresa, entre d'altres, alternats amb novetats destacades com un pelegrinatge musical, activitats al voltant de la figura de Sant Ignasi com a soldat, les Vesprades a la Seu i un Big Scape al car rer del Balç".

El regidor també ha destacat que "enguany i per primer cop en el marc de les festes es presentarà el treball guanyador del Concurs Pare Ignasi Puig que, titulat La música a l'entorn de Sant Ignasi, signa Glòria Ballús". "Una altre presentació que promet interessant és la conferència sobre Les ínyigues. L'entorn femení d'Ignasi de Loiola a Manresa, a càrrec de la historiadora, Mireia Vila, ha constatat Calmet.

Aquest tema l'ha aprofitat Lluis Pagès per fer notar que, precisament la roda de premsa s'estava desenvolupant sota un quadre que mostra una escena on estan les ínyigues representades. Després d'aquest curiós incís, el gerent de la cova ha fet un repàs de les eucaristies que es duran a terme a diferents espais durant les festes.

Al seu torn, el president de l´Associació de comerciants del carrer Sobrerroca, Plaça Major, carrer Sant Miquel i voltants, Josep Tobeña, h aposat en relleu els actes que pròpiament organitza l'associació que ell representa com el concurs d'Aparadors, el Sopar a la fresca amb mambo i també un munt d'activitats lúdiques i culturals com exposicions, tallers, espectacles, xocolatades, mercats i concerts de música adreçades a tot tipus de públic.

En acabat, la recent estrenada regidora de Centre Històric, Claudina Relat, ha expressat la voluntat de "continuar creant sinergies per duu a terme activitats al Centre Històric, per tal que tothom en pugui gaudir i sentir-se'n orgullós". Relat ha desitjat unes bones festes a tothom.

L'organització ha comptat amb la col·laboració de La Seu, l'Associació d'Esgrima Antiga de la Catalunya Central, i l'empresa Organitzem x tu.

- Programa d'actes