Sant Vicenç, a punt per viure una Festa Major en què el foc i la música seran protagonistes

Els concerts de Buhos i El Pot Petit, el correfoc i el castell de focs esdevenen alguns dels plats forts dels quatre dies de festa

Sant Vicenç es prepara per viure quatre dies de Festa Major
Sant Vicenç es prepara per viure quatre dies de Festa Major | AjSVC
Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:40h
Sant Vicenç de Castellet es prepara per viure quatre dies de festa grossa. La Festa Major començarà divendres amb un pregó especial, que serà compartit per algunes de les persones que han fet possible el mig segle de pubillatge al municipi i que donarà pas a la proclamació de la pubilla i l'hereu 2019.

La Festa Major tindrà com a elements protagonistes el foc i la música. El foc arribarà divendres amb el correfoc que representarà La Llegenda de Castellet en un itinerari que permetrà seguir el recorregut amb total seguretat en diferents espais habilitats per a l'ocasió. Aquest any s'estrenarà una bèstia en un recorregut que començarà a la plaça Clavé i acabarà a la plaça Onze de Setembre. Dilluns, en el penúltim acte del programa, se celebrarà el Castell de focs a càrrec de la Pirotècnica Igual a la ubicació dels darrers (esplanada del carrer Rosa Sensat, cap al polígon de la Ceràmica).

Música en directe

El concert de Festa Major també se celebrarà divendres amb la presència del grup Buhos i la música electrònica de DJ Món. Dissabte a la nit serà el torn per a l'Orquestra Selvatana i la banda 80 Principales amb temes de la dècada dels 80. Els més petits podran gaudir de valent amb l'actuació del grup El Pot Petit que portarà el seu espectacle La Gran Festa, dilluns a la tarda. En paral·lel, es programaran sardanes i havaneres.

Punt Lila per evitar agressions sexistes

La Festa Major disposarà d'un Punt Lila. Es tracta d'un espai d'informació, assessorament i acompanyament per a les possibles víctimes d'agressions sexistes que estarà operatiu aquest divendres a la plaça Onze de Setembre i dissabte a la nit a la plaça Clavé, amb motiu de les actuacions de Buhos, el DJ Món i de 80 Principales.

L'atenció del Punt Lila anirà a càrrec de professionals de l'Associació Filigrana per la diversitat afectiva, sexual i de gènere i també comptarà amb la col·laboració de l'Associació Feminista Fem Lluita. Es tracta d'una iniciativa de la regidoria d'Igualtat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Cultura popular

Un dels altres punts d'interès del cap de setmana festiu serà la Trobada de Gegants, que aquest any arriba a la XXCI edició amb la participació de les colles de Tavertet, Moià, Borges Blanques, Sant Jaume Barcelona, l'Ametlla de Merola, Puig-reig, Vilanova d'Espoia, Calders, Santpedor, Vilassar de Dalt, Reis del so, Sant Joan de Vilatorrada, Escola Bressol el Nil, Tabalers Pik-bé i Sant Vicenç de Castellet. L'inici de la cercavila serà a les 11.30 des del carrer Maria Gimferrer i la ballada final serà a la Plaça de l'Ajuntament.

Diversitat

El programa manté la diversitat en els actes per aconseguir una bona participació, des de la botifarrada i ouferrada popular, diumenge a la nit, a la màgia, passant per la dansa, la tradicional trobada de puntaires i la gimcana marrana, el divertit joc en què l'aigua és protagonista. A més, s'incorpora el primer concurs de truites, dissabte a la tarda.

La Festa Major és organitzada des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet amb el suport de l'entitat Activa't de Festa. Des de l'Ajuntament es vol agrair la participació de totes les persones, empreses, entitats, col·lectius i personal del consistori que col·laboren amb la festa.