Les microempreses de municipis rurals poden demanar fins a 2.950 euros per a innovació

Els projectes empresarials dels sectors agrícola i forestal tampoc poder tenir un volum de negoci superior al milió d’euros

Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:07h
L'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) ha obert convocatòria dels Cupons d'Innovació BCN Smart Rural, una nova línia d'ajuts dirigida a microempreses agroalimentàries i forestals de les zones rurals de la demarcació de Barcelona. Segons expliquen en un comunicat, l'objectiu és fomentar la innovació en el sector agroalimentari i forestal. Concretament, se subvencionen serveis d'assessorament expert per a la transferència de coneixement necessària per innovar. 

Els ajuts són el 80% del cost del servei amb un màxim de 2.950 euros. Hi poden accedir empreses de 105 municipis rurals de la Catalunya Central on ja s'aplica el programa Leader o que formen part del Parc Rural de Montserrat. Les empreses han de tenir menys de deu treballadors i un volum de negoci inferior al milió d'euros. El període de sol·licitud s'acaba el 20 de setembre.

Aquesta nova línia d'ajuts s'emmarca dins del PECT BCN Smart Rural, un projecte de desenvolupament rural cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L'entitat concedent d'aquests ajuts, ARCA, és la xarxa de desenvolupament rural de Catalunya, que dona suport i representa als 12 Grups d'Acció Local catalans.