L'ICS formarà alumnes del grau de medicina de la UVic-UCC a partir del setembre

Vint-i-quatre alumnes es formaran en centres d'atenció primària del Bages i Osona

Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:58h
La Unitat Docent de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central ha signat un conveni de col·laboració docent amb la UVic-UCC per a la formació dels alumnes del grau de Medicina. Aquesta formació es realitzarà a partir del proper mes de setembre en diversos centres d'atenció primària de les comarques del Bages i d'Osona, que es convertiran, així, en centres d'atenció primària universitaris. 

Les pràctiques als centres es fan a partir del tercer any del grau de Medicina i, durant el proper curs 2019-2020, l'Institut Català de la Salut formarà 12 estudiants al Bages i 12 estudiants a Osona. 

Aquest és un projecte estratègic per a l'atenció primària, amb l'objectiu de fer visibles les competències que han de tenir els professionals de medicina de família i comunitària. L'atenció primària és la porta d'entrada de la ciutadania al sistema sanitari públic i la voluntat de la formació és que els futurs metges i metgesses aportin valor a l'atenció primària com a eix vertebrador del sistema sanitari. 

La Unitat Docent de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central té una àmplia experiència i col·labora habitualment amb la majoria d'universitats catalanes en la formació dels futurs especialistes de medicina i infermeria. Disposa de professionals docents, que supervisaran el període de pràctiques dels alumnes en formació, en col·laboració amb la resta de centres sanitaris de la Catalunya Central ―que aporten la seva experiència i coneixements perquè la formació es pugui impartir de forma multidisciplinària.