L'Associació Rutes del Romànic presenta el carnet del Camí Oliba

El distintiu permetrà disposar de beneficis i descomptes en equipaments públics, allotjaments, restaurants i altres serveis

Presentació del carnet del Camí Oliba
Presentació del carnet del Camí Oliba | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:48h
El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l'art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Manresa i Vic. Creua el paisatge d'interior i de muntanya de les comarques del Ripollès, el Bages, el Moianès i Osona en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit. En essència, és un recorregut pels orígens de Catalunya i de personatges històrics com el bisbe i abat Oliba, la repoblació i la cristianització del territori amb esglésies i monestirs.

El Camí és gestionat per l'Associació Rutes del Romànic, una entitat sense ànim de lucre integrada pels Consells Comarcals del Ripollès, el Bages, el Moianès i Osona, a més dels ajuntaments de Molló, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Manresa, Vic, Calldetenes, Santa Eulàlia de Riuprimer, Folgueroles, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Vidrà.

Des de l'Associació Rutes del Romànic, i amb l'objectiu d'incrementar el nombre de senderistes, s'ha tret el carnet exclusiu de la ruta. Aquest distintiu és de caràcter personal per als usuaris de la ruta i ja es pot aconseguir gratuïtament en diferents punts dels municipis per on passa el sender: ajuntaments, oficines de turisme, punts d'informació o serveis turístics, entre altres.
 
El senderista podrà segellar el carnet en diferents municipis i reenviar-lo a l'Associació una vegada completada la ruta. D'aquesta manera podrà rebre un diploma que certificarà que ha acabat el camí i també podrà participar en el sorteig d'un cap de setmana per a final d'any.

A la vegada, el carnet també permet disposar de diversos beneficis i descomptes a diferents punts del Camí Oliba, com en equipaments públics, empreses privades, allotjaments, restaurants i altres serveis.
 

El carnet del Camí Oliba Foto: Consell Comarcal del Ripollès