Estiu

Una experiència multi-sensorial amb música i projeccions, protagonista a les nits d'estiu de Món Sant Benet

La nova activitat "L'ànima romàntica de Món Sant Benet" ocuparà els vespres de divendres i dissabte des del 12 de juliol i fins al 7 de setembre

per Redacció , 9 de juliol de 2019 a les 13:51 |
Marga Viza i Eudald Tomasa a Món Sant Benet | MSB
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova activitat d'estiu de Món Sant Benet: L'ànima romàntica de Món Sant Benet convida al visitant a re-descobrir el monestir amb una nova mirada. Es tracta d'una experiència basada en la música, però no és un concert. És una proposta multi-sensorial amb música en viu i muntatges de llum i de vídeo que planteja un recorregut suggestiu pel romanticisme musical i artístic alemany i anglès. "Una oportunitat per mostrar el monestir des d'una altra perspectiva i impulsar-ne la seva visió romàntica", tal com apunta Marga Viza, directora de l'Àrea de Cultura de la Fundació Catalunya La Pedrera.

El viatge que es proposa és la descoberta de l'ànima romàntica que perviu en el monestir i es podrà viure les nits de divendres i dissabte a les 22,00 h des del 12 de juliol i fins al 7 de setembre. La proposta vol recuperar l'essència romàntica que es respirava al monestir, sobretot, arran de què la família de Ramon Casas convertís l'antic monestir medieval en la seva residència d'estiu.


A L'ànima romàntica de Món Sant Benet, el monestir s'omplirà de llum i misteri, de projeccions audiovisuals, imatges artístiques i cites poètiques, en un recorregut guiat d'una hora i mitja de durada a través d'una dotzena de moments que transcorreran en diferents espais del monestir. Així, es començarà a l'església i s'acabarà a l'absis després d'haver visitat pràcticament tot el monestir, incloent-hi algunes de les estances modernistes com la sala del piano.

"Serà una experiència d'art integral", explica Eudald Tomasa, director de Serveis Personals TFCLP i un dels promotors de la proposta que ha remarcat que es tracta d'una activitat per a tots els públics: "Volem atraure a un públic divers amb sensibilitat que vulgui viure una experiència diferent".


La música com a fil conductor

La música serà la gran aliada i el fil conductor de la proposta. Un trio de corda (violoncel, violí i viola) en directe interpretarà composicions dels romàntics anglesos i alemanys en un entorn màgic, transportant-nos a l'essència romàntica del monestir. Així, sonarà Schubert, Schumann, Beethoven..., reviscuts per joves intèrprets formats a l'Escola Superior de Música de Catalunya, ESMUC. 

La complicitat de joves talents és un dels punts forts de la proposta que comptarà amb 6 intèrprets i amb l'assessorament del pianista Lluís Grané, exparticipant del programa Residències Musicals de la Fundació Catalunya La Pedrera i amb una àmplia trajectòria professional en el món de la música. De fet, es diu d'ell que es troba entre les promeses del panorama pianístic actual. "Hem comptat amb la complicitat d'un dels màxims especialistes en música romàntica i moderna del nostre país", ha referenciat Marga Viza.

I, per arrodonir la vetllada, la proposta planteja la possibilitat de contractar el pack amb l'activitat i un àpat i estada a l'Hotel Món****s.

 

Participació