Els quatre regidors del govern de Navàs cobraran més del doble que les quatre regidores

A banda de l'alcalde Genís Rovira, també Salvador Busquets i Uriel Montesinos tindran dedicació exclusiva

L'alcalde de Navàs, Genís Rovira, al centre, durant el ple
L'alcalde de Navàs, Genís Rovira, al centre, durant el ple | Jaume Vilà
Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:24h
Pel que es veu en diversos ajuntaments del Bages, la bretxa salarial entre els diferents cartipassos municipals que es van formant a pobles i ciutats de la comarca són recorrents... i no entenen de colors. Si la diferència entre el que cobren els regidors i regidores de l'Ajuntament de Manresa (ERC+Junts) se situa en el 24,54% a favor d'ells, tot i ser el mateix número de regidors, i a Sant Vicenç de Castellet (ERC+PSC+comuns) puja fins al 42,2% tot i que hi ha cinc regidores i només tres regidors, la situació es repeteix, també a Navàs (CUP+ERC), tot i que en aquest cas ells cobraran molt més del doble que elles, malgrat que són quatre i quetre.

El govern de l'Ajuntament de Navàs estarà format per 10 regidors, 6 homes i quatre dones. D'aquests, 2 homes cobraran el mateix règim d'indemnitzacions que els regidors de l'oposició, però els altres 4 regidors de govern s'emportaran, bruts, 94.000 euros a l'any, mentre que les 4 regidores es quedaran en 41.466,72 euros. O sigui, els 4 regidors amb sou de Navàs cobraran un 126,69% més que les 4 regidores de govern.

El nou cartipàs

L'Ajuntament de Navàs ha aprovat el cartipàs municipal, què tindrà una durada de dos anys, fins que hi hagi el canvi d'alcaldia d'acord amb el pacte de govern entre CUP i ERC. Destaca que hi haurà tres jornades exclusives i només dos regidors cobraran per indemnitzacions. 

Distribució de les regidories i salaris bruts anuals

Durant els propers dos anys, l'alcalde Genís Rovira Barat (CUP) també assumirà les carteres d'Educació, Via Pública i Organització i Noves Tecnologies, i tindrà un sou anual de 32.000 euros bruts. Per la seva banda, el 1r tinent d'alcalde, Salvador Busquets Gubianas (ERC), tindrà un sou de 28.000 euros anuals i assumirà les regidores de Serveis Municipals de Navàs i Personal. La tercera dedicació exclusiva recaurà en l'Uriel Montesinos Moreno (CUP), que s'ocuparà de Promoció Econòmica, Medi Ambient, Joventut i Habitatge, i tindrà un sou de 23.200 euros bruts anuals.

Pel que fa a les dedicacions parcials, recauran en els següents regidors i regidores: 

- Anna Rubio Funes (CUP): Cultura i Turisme; 9.933,36 euros anuals bruts i el 42,81% de dedicació.
- Imma Colldeforns Oller (ERC): Urbanisme, Nuclis i Desenvolupament Rural; 10.800 euros anuals bruts i el 46,55% de dedicació.
- Helga Iglesias Porta (CUP): 4a tinenta d'alcalde i regidora de Drets Socials, Residència i Feminisme; 9.933,36 euros anuals bruts i el 42,81% de dedicació.
- Marta Manubens Oliveras (ERC): Comunicació i Festes; 10.800 euros anuals bruts i el 46,55% de dedicació.
- Lluís Puig Obradors (ERC): Governació i Emergències; 10.800 euros anuals bruts i el 46,55% de dedicació.

Per últim, respecte als dos regidors amb indemnitzacions, aquests són:

- Jaume Casals Ció (CUP): 2n tinent d'alcalde i regidor de Serveis Econòmics i Participació. 140 euros per assistència al Ple i 190 euros per assistència a les Juntes de Govern.
- Carles Estrada Serra (ERC): 3r tinent d'alcalde i regidor d'Esports i Salut Pública. 140 euros per assistència al Ple i 190 euros per assistència a les Juntes de Govern.