«Cap violació no és interpretable»

Clam a la plaça Major contra la petició d'abús sexual de la Fiscalia per la violació en grup de la menor a Manresa

La Plaça Major de Manresa durant la concentració de suport a la menor violada
La Plaça Major de Manresa durant la concentració de suport a la menor violada | Pere Fontanals
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 22:04h
Un ample desplegament mediàtic ha acompanyat aquest dilluns a la tarda la concentració que s'ha viscut a la plaça Major de Manresa en suport a la menor que va ser violada per sis homes l'octubre de 2016 i per denunciar la decisió de Fiscalia de basar la seva acusació en un delicte d'abús sexual i no d'agressió sexual en un cas en que hi va haver repetides penetracions.

"Cap violació no és interpretable" deia en aquest sentit el manifest del Consell Municipal de la Dona de Manresa que ha estat llegit davant de les més de 300 persones que es trobaven a la plaça Major. "La justícia és l'exponent més clar del patriarcat que encara sobreviu a la nostra societat", asseguraven des del Comitè de Vaga Feminista, el col·lectiu que ha convocat la concentració.
  Amb representants de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Manresa, que han donat suport a la convocatòria, elñs concentrats han repetit el clam "No és un abús, és violació", mentre es recordava que al llarg de tot el procés judicial la menor, que en el moment dels fets tenia 14 anys, ha hagut de repetir fins a cinc vegades el seu testimoni "revivint en totes aquestes declaracions l'infern que va passar". A diferència de la concentració de la setmana passada, on majoritàriament hi havia dones joves, el perfil de les persones que s'han concentrat aquest dilluns ha estat més divers.
 

Dues membres del Comitè de Vaga Feminista llegint el manifest. Foto: Pere Fontanals


Aquest dilluns ha declarat la víctima i els primers testimonis en el judici que se celebra a l'Audiència Provincial de Barcelona. El proper divendres finalitzarà el judici amb el testimoni de tres joves més que es trobaven a la festa en el moment dels fets, i quatre Mossos d'Esquadra que han dut a terme la investigació.

La concentració d'aquest dilluns s'ha viscut a molts altres municipis del país i de l'Estat, i fins i tot organitzacions feministes estrangeres han convocat concentracions de suport en altres punts del món.
 

Concentració de suport a la menor violada, a Manresa Foto: Pere Fontanals