La 15a edició del Campus Gospel de Rajadell mostra el potencial dels cors europeus

El festival, que ha fet un important salt qualitatiu, es referma com a cita de referència a Catalunya en l'àmbit de la música gospel

Rajadell ha viscut, de nou, un cap de setmana gospel amb el Campus
Rajadell ha viscut, de nou, un cap de setmana gospel amb el Campus | Catpress
Redacció
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:03h
Han estat tres dies d'aprenentatges, de descoberta de propostes musicals, de bon ambient i de convivència. La 15a edició del Campus Gospel Rajadell, que s'ha celebrat des de divendres i fins diumenge, ha estat tot un èxit tant pel que fa a la participació com a la programació. El certamen ha tingut per primera vegada quatre cors de gran format en els concerts que han omplert la plaça de l'Església de Rajadell i que han mostrat el gran potencial del gospel europeu.

A més, els tallers i altres propostes musicals, que han atret un centenar de persones vingudes d'arreu del món, han tingut molt bona acollida. Per tot això, el festival es referma com a cita de referència a Catalunya en l'àmbit de la música gospel.

La quinzena edició del Campus Gospel Rajadell ha fet un important salt qualitatiu. Ha comptat, per primer cop, amb la participació de quatre cors de gran format, que han fet vibrar el públic assistent i que han estat una demostració del bon nivell del gospel europeu.

El concert inicial va anar a càrrec del grup suïs SOVA Gospel Choir, format per cantaires de més de 20 països diferents i, el segon, del Riga Gospel Choir, de Letònia.  El tercer concert va reunir per primera vegada damunt d'un escenari els Barcelona Gospel Messengers & Esclat Gospel Singers, dos grups referents a Catalunya en l'àmbit de la música gospel. El concert de cloenda també va comptar amb la participació del Gran Cor del Campus, dirigits per Isaac Cates, una de les figures emergents del gospel als Estats Units.

Tot i que el temps va fer la guitza en algun moment, al final la pluja no va deslluir els concerts, que es va poder desenvolupar tal com estava previst.

Un altre dels plats forts del certamen han estat els tallers de gospel, impartits per músics de reconeguda trajectòria, com el mateix Isaac Cates, Sabine Jacquet, Kristine Praulina, Ramon Escalé i Laia Badrenas. Els participants, vinguts d'arreu del món, han fet una valoració molt positiva de l'experiència.

Tant dissabte com diumenge el festival ha tingut una sorpresa, la presència de Donald Lawrence, una eminència del gospel vingut des de Chicago.

El certamen ha comptat també amb el Campus Residend Reverend, el referent del qual ha estat Isaac Cates amb qui els participants han pogut compartir amb les seves vivències, inquietuds i projectes. En un vessant més espiritual, no hi ha faltat el Sunday Service, una experiència que ja té tres anys i s'ha consolidat com un dels moments més esperats i emotius del festival.