Concentracions arreu del país per donar suport a la menor violada en grup a Manresa

L'Ajuntament i el Consell Municipal de la Dona s'adhereixen a la convocatòria per la menor violada que tindrà lloc a la plaça Major a les 8 de la tarda

Les concentracions es faran a les portes dels ajuntaments de tot el país
Les concentracions es faran a les portes dels ajuntaments de tot el país | AjM
Redacció
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:32h
Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa (ERC, JxM, PSC, FEM Manresa i Cs), juntament amb el Consell Municipal de la Dona, volen manifestar el seu més enèrgic rebuig a la presumpta violació d'una menor a Manresa per part d'un grup de set homes i el seu compromís en la lluita per eradicar qualsevol tipus de violència contra les dones.

Per aquest motiu, s'adhereixen a les concentracions i actes de rebuig que grups feministes han convocat per aquest dilluns, 8 de juliol, a les 8 de la tarda, davant dels ajuntaments de tot el país -alguns d'ells fan la convocatòria a les 18h-. Així doncs, l'Ajuntament de Manresa convoca tota la ciutadania a expressar la seva protesta a les 8 del vespre, a la plaça Major, a la concentració convocada pel Comitè de vaga feminista de Manresa

El consistori vol manifestar el suport a la víctima, que avui declara davant del jutjat, i a tota la seva família, i recorda que s'ha posat a la seva disposició per al que els convingui, si aquest és el seu desig.

Poc després que el Tribunal Suprem hagi condemnat els membres del grup conegut com la Manada a 15 anys de presó per un delicte de violació, l'Ajuntament recorda que el cas de Manresa té una clara similitud amb aquest, però amb l'agreujant que la víctima era una menor. Per això sol·licita que la fiscalia qualifiqui els fets com a agressió sexual amb intimidació, i no com a abús.

En una societat encara patriarcal i masclista, l'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de la Dona, conjuntament amb entitats i ciutadania, manifesten la seva voluntat de "seguir  treballant de manera decidida a favor de la igualtat i per eradicar la xacra de la violència de gènere, denunciant qualsevol situació de violència o discriminació envers les dones, i donant suport a les dones que encara en són víctimes i les seves famílies. La igualtat i la llibertat de totes les persones són valors fonamentals i Manresa, com a ciutat compromesa amb aquests principis, seguirà treballant per construir una societat de dones i homes lliures".