VÍDEOS El primer incendi important de la temporada al Bages crema unes 15 hectàrees

L'estratègia dels Bombers ha consistit a emprar-hi gran contundència des del primer moment

Imatge aèria del foc a Rajadell
Imatge aèria del foc a Rajadell | Bombers
NacióDigital
07 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:53h
Una trentena de dotacions de Bombers de la Generalitat van donar per controlat l'incendi de vegetació agrícola a Rajadell (Bages) el diumenge a la matinada, després d'haver-lo estabilitzat vora les sis de la tarda del dissabte. Calculen que el foc ha cremat unes 15 hectàrees de camps de cereals.

Els Bombers van rebre l'avís del foc cap a dos quarts de quatre de la tarda i hi van estar treballant fins a 23 dotacions terrestres i vuit mitjans aeris. En un inici es va tallar l'Eix Transversal a l'altura dels quilometres 122 i 123 a causa del fum, que es va reobrir hores després.
  En aquest incendi a Rajadell, els avions de vigilància i d'atac dels Bombers s'han centrat primer en el flanc esquerre, on també hi han treballat pagesos amb els seus tractors per impedir que el foc avanci. Un focus secundari de l'incendi ha obligat a tallar des de poc abans de les cinc de la tarda l'Eix Transversal a l'altura dels quilòmetres 122 i 123 a causa del fum, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). En paral·lel, els Bombers també han hagut de treballar en un altre incendi de vegetació agrícola a Belianes, a l'Urgell. Fins allà s'hi han desplaçat una dotzena de dotacions terrestres i dos mitjans aeris. S'ha considerat controlat poc després de les cinc de la tarda.