VÍDEOS 21 dotacions dels Bombers lluiten contra un incendi a Rajadell

L'estratègia ha consistit a emprar-hi gran contundència des del primer moment

L'incendi de Rajadell, des de l'aire
L'incendi de Rajadell, des de l'aire | Bombers
NacióDigital
06 de juliol del 2019
Actualitzat el 07 de juliol a la 13:54h
Una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat estan treballant aquest dissabte a la tarda en un incendi de vegetació agrícola a RajadelL. Els Bombers han rebut l'avís cap a dos quarts de quatre de la tarda, quan s'ha decidit "atacar amb contundència" el foc per tal d'escurçar el temps de control i poder disposar de recursos si comencés un altre incendi de manera simultània. S'hi han desplaçat 14 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris, i posteriorment s'hi han afegit més efectius, fins a 21 dotacions terrestres i 8 aeronaus.

En aquest incendi de Rajadell, per exemple, els avions de vigilància i atac #bomberscat s'estan centrant en el flanc esquerre, on també hi treballen pagesos amb els seus tractors per impedir que el foc avanci. Els helicòpters fan descarregues d'aigua al flanc dret pic.twitter.com/t83FlR59pa

— Bombers (@bomberscat) 6 de juliol de 2019
En aquest incendi a Rajadell, els avions de vigilància i d'atac dels Bombers s'estan centrant en el flanc esquerre, on també treballen pagesos amb els seus tractors per impedir que el foc avanci. A més, els helicòpters estan fent descàrregues d'aigua al flanc dret. Un focus secundari de l'incendi obliga a tallar des de poc abans de les cinc de la tarda l'Eix Transversal a l'altura dels quilòmetres 122 i 123 a causa del fum, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). En paral·lel, els Bombers treballen en un altre incendi de vegetació agrícola a Belianes, a l'Urgell. Fins allà s'hi han desplaçat, per ara, una dotzena de dotacions terrestres i dos mitjans aeris. El foc de Rajadell s'ha declarat en una explotació agrícola sense arbres al voltant. Per això -i per la contundència de la intervenció-, els Bombers consideren que no hi ha "perill" que s'estengui, segons han explicat a NacióManresa al voltant de dos quarts de cinc de la tarda.