El cop de porta de JxCat a ERC a la Diputació no condicionarà la negociació al Consell Comarcal

Els republicans han de respondre la negativa de la CUP i els comuns a formar un govern a quatre amb els postconvergents a l'ens comarcal

Eloi Hernàndez, portaveu del grup comarcal d'ERC al Bages
Eloi Hernàndez, portaveu del grup comarcal d'ERC al Bages | ACM
06 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:58h
El pacte entre JxCat i el PSC per formar govern a la Diputació de Barcelona amb la presidència a mans dels socialistes no condicionarà la negociació d'un govern a quatre en el Consell Comarcal del Bages, segons ha assegurat a NacióManresa l'alcalde de Fonollosa i portaveu a l'ens comarcal dels republicans, Eloi Hernàndez. "Nosaltres no tanquem la porta a ningú", ha afirmat, alhora que s'ha donat temps per fer evolucionar la negociació: "no concretem res encara".

ERC, que és la força amb més representació al Consell Comarcal del Bages, en tindria prou pactant amb la CUP i els comuns per arribar a la majoria absoluta. Malgrat això, els republicans van obrir les portes a que Junts per Catalunya se sumés al pacte per tenir un govern més ampli.

La setmnana passada, però, tant la CUP com els comuns van traslladar als republicans que estan disposats a formar govern al Consell Comarcal, però no amb un pacte que inclogui els postcongergents.

La pilota torna a ser sobre la teulada d'ERC, que fins ara s'ha mantingut en silenci, si més no de portes enfora. El pacte de JxCat amb el PSC per fer govern a la Diputació deixant fora els republicans podria precipitar la seva decisió a nivell comarcal, però, per ara, han triat el camí de la prudència.