Els tres regidors de govern de Sant Vicenç cobraran un 42,2% més que les cinc regidores

L'alcaldessa Adriana Delgado no cobrarà per la seva responsabilitat a la mesa del Parlament

Adriana Delgado, alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet
Adriana Delgado, alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet | El Breny
05 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:28h
Els regidors homes del govern municipal de Sant Vicenç de Castellet cobraran, en total, un 42,2% més que la suma del que cobraran les regidores que formen part del mateix govern, malgrat la seva composició: tres homes i cinc dones.

El ple extraordinari de carttipàs celebrat aquest dijous va aprovar les competències, dedicacions i retribucions dels membres del nou govern de Sant Vicenç de Castellet, format per ERC, PSC i els comuns, i les indemnitzacions que cobraran els regidors de l'oposició, així com les dotacions als grups municipals.

Destaca, sobretot, que, malgrat que el govern municipal de Sant Vicenç és un dels que té la càrrega de gènere més favorable a les dones del Bages i el Moianès, amb cinc dones i tres homes, la suma del que cobraran aquests tres últims supera en un 42,2% el que cobraran, en total, elles. Els tres regidors cobraran 72.960 euros bruts a l'any, i les cinc regidores 51.320 euros. Així els ho va fer veure el grup municipal de Junts per Sant Vicenç en el ple d'aquest dijous.

L'alcaldessa Adriana Delgado no cobrarà sou a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per la seva condició de membre de la mesa del Parlament, on és secretària quarta. El primer tinent d'alcalde i regidor d'Esports, Serveis municipals i Seguretat ciutadana, Josep Martí, cobrarà 41.000 euros bruts l'any a partir de l'1 de setembre, quan començarà la seva dedicació completa. El regidor de Serveis interns i Culura, Jordi Palma, cobrarà 22.260 euros bruts a l'any per una dedicació parcial del 55%.

En tercera posició dels qui més cobren arriba la primera dona. La cap del PSC al consistori, Miriam Rubio, serà regidora d'Hisenda, Gent gran i Salut amb una dedicació del 45% i un sou brut de 17.600 euros. La segueix Isabel Pérez, regidora de Promoció econòmica, amb una dedicació del 35% i un sou brut d'14.400 euros.

Finalment, tres regidors tindran una dedicació del 21% amb un sou brut anual de 9.660 euros. Són Sílvia Oloiveras, regidora de Participació ciutadana, Turisme, Comerç i Igualtat; Gisela Pascual, regidora de Medi ambient i Joventut, i Joan Baptista Costa, regidor de Benestar social i Ensenyament.

El ple també va aprovar la indemnització per als regidors que no tinguin dedicació establerta. Per assistència al ple cobraran 110 euros; per assistència a les sessions informatives del ple, 35 euros;  per assistència a les sessions informatives de la Comissió Especial de Comptes, 35 euros, i finalment, per assistència a la Junta de Govern Local, 130 euros.