cartipàs

Fem Poble denuncia que la despesa salarial del nou govern de Sallent creix un 63%

Els anticapitalistes també asseguren que els republicans mantenen sous "encoberts" a tres regidors en forma d'indemnitzacions

per Redacció , 2 de juliol de 2019 a les 22:06 |
Ple de l'Ajuntament de Sallent de dilluns, amb l'alcalde Oriol Ribalta, a l'esquerra | Fem Poble
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fem Poble denuncia que el nou govern d'ERC de l'Ajuntament de Sallent ha augmentat un 63% la despesa salarial dels regidors respecte del govern anterior. Els anticapitalistes també asseguren que mitjançant indemnitzacions, el govern republicà manté sous "encoberts" tres dels seus regidors, després que aquest dilluns s'hagi aprovat el cartipàs municipal en ple extraordinari.

En total, l'alcalde i dos regidors tindran dedicació exclusiva amb dos salaris de 40.000 euros bruts anuals i un de 35.000 euros, un tindrà dedicació parcial amb un sou de 20.000 euros, i els tres restants cobraran indemnitzacions per assitència a les Juntes de Govern que, segons Fem Poble, suposen "uns sous encoberts de 1.000 euros al mes per regidor sense dedicació definida". En total, l’Ajuntament pagarà 135.000 euros anuals en salaris per als regidors, 52.500 euros anuals més que l'últim cartipàs del 2015, on es van fixar uns sous per valor de 82.500 euros.


Fem Poble també posa sobre la taula que l'equip de govern d’ERC "també ha decidit eliminar la meitat dels plens municipals i celebrar-los cada dos mesos". A la vegada, n’ha duplicat la indemnització per ls regidors: si el 2015 era de 131 euros ara serà de 270 euros.

Fem Poble denuncia que això suposarà "una disminució de l’activitat política dels grups municipals, reduirà a la meitat la possibilitat de confrontació d’idees i propostes amb l’oposició i disminuirà la possibilitat que els ciutadans participin de la vida política".

 

Participació