Eurecat Manresa acollirà dimecres una jornada per garantir la qualitat i els resultats de la soldadura

L'esdeveniment està dirigit a professionals i empreses que treballen amb procediments de soldadura en materials metàl·lics

Redacció
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:42h
L'empresa  Acabados de Fundición, pertanyent al  Grup Condals, i el centre tecnològic Eurecat Manresa (membre de Tecnio) organitzen demà una jornada sobre inspecció de soldadura per tècniques no destructives, amb l'objectiu d'analitzar els criteris de qualitat del procés i donar a conèixer a empreses i professionals els diferents sistemes d'inspecció per assegurar-ne els resultats.

La jornada, que compta amb la col·laboració de l'Institut Tècnic Català de Soldadura, s'inscriu en el marc de la cooperació estable que mantenen Acabados de Fundición i Eurecat per a l'aportació de recursos capdavanters i capacitats professionals d'alta especialització, amb l'objectiu de prestar un servei d'alt valor afegit a les empreses.

Segons destaca el gerent Territorial d'Eurecat Manresa, Juanjo Martín, que serà l'encarregat d'inaugurar l'esdeveniment, aquesta jornada "pretén donar a conèixer als professionals els paràmetres i requisits d'actuació per garantir la realització de soldadures de qualitat i proporcionar-los coneixement sobre tècniques d'inspecció que el Grup Condals i Eurecat Manresa posen a la seva disposició". 

L'esdeveniment està dirigit a professionals i empreses que treballen amb procediments de soldadura en materials metàl·lics en sectors com l'automoció, l'aeronàutica, el ferroviari, l'arquitectura, l'enginyeria civil o els béns d'equipament, entre d'altres.  

La jornada comptarà amb la participació del responsable de Tecnologies de soldadura de l'Institut Tècnic Català de Soldadura, Domingo Martínez; amb el director de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics d'Eurecat, Daniel Caselles i amb el responsable del departament de Tomografia d'AF Tomography Center, Joan Mas. 

Els presents també podran assistir a sessions individuals de 30 minuts, prèviament sol·licitades, per a la inspecció de casos particulars, que es duran a terme a les instal·lacions de Tomografia Axial per Raigs X. 

Col·laboren en l'organització de la jornada Acció, la Cambra de Comerç de Manresa, el Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània, el Col·legi Professional d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central, la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Pimec-Catalunya Central i la Unió Patronal Metal·lúrgica.