Pedro Martínez torna al BAXI Manresa captivat pel projecte

El tècnic admet que va haver de prendre una decisió difícil amb rapidesa

Josep Sàez, Pedro Martínez i Román Montañez
Josep Sàez, Pedro Martínez i Román Montañez | Xavier Sucarrats
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:22h
La tercera etapa de Pedro Martínez a Manresa ja està en marxa. El tècnic ha estat presentat aquesta tarda davant els mitjans i una trentena d'aficionats que no han volgut perdre l'oportunitat de veure la posada en escena del nou entrenador del BAXI Manresa. Josep Sàez, president del club, i Román Montañez, director esportiu, li han donat la benvinguda per cedir-li el protagonisme. Un protagonisme que Martínez intenta no acaparar.

El nou entrenador del club bagenc ha explicat que la decisió entre seguir al Gran Canaria o tornar al Nou Congost va ser complicada però que havia de ser ràpida per no perjudicar els illencs que són els qui es van quedar sense entrenador. El barceloní està convençut d'haver-la encertat. Com també ho està el seu cercle més proper. Ja siguin familiars i la seva gent de confiança. 

El motiu pel qual Martínez no li agrada massa el protagonisme és perquè considera que l'entrenador és només una peça més de l'engranatge. Ha destacat la bona tasca la temporada passada de Joan Peñarroya. "Ens ha deixat el llistó ben alt". Però ha afegit que l'èxit és gràcies a la bona tasca de tots els estaments del club. El nou entrenador del BAXI Manresa ha mostrat humil i ambiciós a parts iguals. Europa és un repte il·lusionant. Que ha pesat en el seu retorn a Manresa. Però la prioritat serà la lliga ACB. I la permanència és l'objectiu primordial. Sense renunciar a repetir les vivències de la temporada passada però sobretot fent que "la feina feta ens faci sentir orgullosos". 

La raó principal que Martínez torni a ser al Nou Congost és perquè Sàez i Montañez el van "captivar" amb el projecte. Martínez ha trobat un club millor que el de fa cinc anys. "El club s'havia salvat de forma burocràtica. En canvi ara, som un equip de play-off", ha reblat el tècnic. 

De cara a la construcció de l'equip, la paciència serà bàsica. Malgrat que la situació econòmica dels manresans no és tan delicada com temps enrere, el BAXI Manresa continua sent un dels equips amb el pressupost més baix. Martínez és conscient que les decisions que es prenguin a principi de temporada marcaran els propers mesos. Als manresans els falten com a mínim un base, un exterior i dos o tres pivots. Tenen contracte Dani Pérez, Ryan Toolson, Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Guillem Jou, Jordan sakho i Yankuba Sima. Sobre Álvaro Muñoz, el BAXI Manresa encara no sap si exercirà el dret de tempteig. 

Sobre les dificultats de combinar Europa i competició estatal, l'entrenador del BAXI Manresa hi veu més aspectes positius que negatius. Si bé ha advertit que tres equips que la passada temporada van jugar el play-off no estaven en competició europea i ha recordat els problemes que ha patit el Gran Canaria també ha comentat que és una gran oportunitat de creixement. Tant pel club com pels jugadors. 

També hi ha hagut un missatge per l'afició. Martínez va quedar impressionat per l'ambient que es va viure al Nou Congost els dies que hi va assistir com a espectador i s'ha alegrat que la gent estigui contenta. "Ho prefereixo al pessimisme", ha conclòs.
Arxivat a